Bij een citytrip naar Italië denken we aan Rome, Venetië of Firenze, maar ook Bologna past in dat rijtje. Culinair een hoogvlieger, want hier stond de wieg van de pasta. Ook cultuurliefhebbers en shoppingfanaten komen er aan hun trekken. Een rondleiding.
Spaghetti bolognese. De naam spreekt voor zichzelf: de beroemde bolognesesaus werd hier uitgevonden. In La Vecchia Scuola Bolognese krijgen we les van de lokale Piet Huysentruyt. Alessandra Spisni is wekelijks te gast op Rai Uno en runt een populair kookschooltje aan de rand van de stad. Je kan kiezen voor een professionele kookcursus of voor een initiatie in de geheimen van pasta. Terwijl Alessandra de kookcursisten begeleidt, krijgen wij uitleg van Simone. “Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen: spaghetti bolognese bestaat niet! Spaghetti is afkomstig uit Napels en wordt gemaakt van meel en water. In Bologna wordt alle pasta gemaakt met eieren. Wij eten de bolognesesaus hoogstens met tagliatelle”, steekt de gepassioneerde kok van wal. Lees verder