Categorie: "Human interest"

Italië vierde plaats flirterigste vrouwen

ItalianGirlEen recent onderzoek heeft aangetoond dat Italië als vierde uit de bus komt als het gaat om flirten. Verbazingwekkend genoeg komt de laars niet op een eerste plaats. Welk land wel?

Het onderzoek werd uitgevoerd door Badoo, een internationale netwerksite. Het bedrijf analyseerde 90 miljoen online interacties tussen mannen en vrouwen in verschillende landen. Na te hebben onderzocht hoeveel vrouwen de eerste waren die het initiatief namen om contact te leggen met mannen, rangschikten de onderzoekers de grootste flirters.

De pijnlijke gevolgen van een Italiaanse echtscheiding

divorceScheiden doet lijden, luidt het gezegde. Dat geldt helemaal voor Nederlanders met buitenlandse partners of Nederlanders die in het buitenland wonen, zeker als er kinderen in het spel zijn. Italië vormt daarop geen uitzondering.

De op papier redelijke Italiaanse wetgeving lijkt ineens helemaal op maat gesneden voor de Italiaanse partner en ook rechters lijken er alles aan te doen het kind in Italië te houden.
Pascal van Duijnhoven is een goedlachse jongen, maar achter zijn opgewekte voorkomen gaat een groot drama schuil. Het duurt even maar dan verdwijnt de glimlach en komt het verhaal eruit. ‘Ik heb een zoon, maar ik zie hem nauwelijks.’
Lees verder

Italiaanse jongeren: ‘Arrivederci Roma!’

RomaTerwijl veel toeristen ervan dromen een bestaan op te bouwen in de eeuwenoude stad, verlaten hoogopgeleide Italianen Rome het liefst vandaag nog, schrijft Claudia Cucchiarato in De Standaard.

Ze zijn jong, hebben één of meerdere diploma’s, en zijn er sterk van overtuigd dat in hun geboorteland Italië voor hen geen toekomst is weggelegd. En dus ziet Italië zijn jong talent massaal naar het buitenland vertrekken. ‘Bovendien krijgt Italië er geen andere Europese jongeren voor in de plaats. Want die trekken wel naar Berlijn, Londen of Parijs, maar zeker niet naar Italië.’

Milanezen beleven meeste affaires

affairDat Italianen van flirten houden en dus waarschijnlijk meer vreemdgaan is algemeen bekend. Uit onderzoek blijkt nu dat Milanezen de meeste affaires beleven.

Onderzoek door AIAF, Associazione italiana degli avvocati per la famiglia e i minori (de Italiaanse Vereniging van Familie Advocaten), wees uit dat 55% van de Italiaanse mannen en 45% van de Italiaanse vrouwen buitenechtelijke affaires hebben. Milaan staat bovenaan. Rome komt vreemd genoeg op een tweede plaats. Ook in Italië ontluiken de meeste affaires op de werkvloer. De lange lunchpauze is hierbij favoriet en de meest geschikte gelegenheid voor stiekeme romances.

Werkloze Italiaanse jeugd wil weg uit ‘gerontocratie’

old italian peopleItaliaanse kranten, blogs en sociale netwerken staan bol van de frustraties die Italiaanse jongeren ondervinden bij het zoeken naar een stageplaats of een fatsoenlijke baan in eigen land.

Tijdens een recente ontmoeting met jeugdige partijgenoten gaf Silvio Berlusconi hun het hartelijke advies zich niet blind te staren op een vaste baan, en vooral over de Italiaanse grenzen heen te kijken. Het was een opmerkelijke aanbeveling van de 74-jarige premier. Vooral nu steeds meer Italianen alarm lijken te slaan over de groeiende groep geschoolde jongeren die Italië verlaat en naar het buitenland vlucht, op zoek naar een betere toekomst. Lees het hele artikel op VKbanen

Italië bekroont getatoeëerde Miss

missitaliatatuaggiDit jaar heeft Italië bewezen een modern land te zijn met de bekroning van een getatoeëerde Miss. Bij de viering van het 150 jarige bestaan van de Italiaanse eenheid werd de 19-jarige Francesca Testasecca bekroond.

De blauwogige schone met lange donkere lokken versloeg de blonde Giulia Nicole Magro. Toen Francesca arriveerde in Salsomaggiore Terme, een populair kuuroord dat het uiterlijk vertoon al meerdere jaren ontvangt, was ze al Miss Umbrië. Nu kan Testasecca terugkeren naar haar regio van herkomst, waar meer mediterrane schoonheden vandaan komen zoals Monica Bellucci, als Miss Italië. Testasecca is de eerste Umbrische Miss Italië in 48 jaar. Het moge duidelijk zijn dat ze beeldschoon is, maar misschien maakt haar overwinning ook duidelijk dat tatoeages niet langer een taboe zijn in Italië? (Life in Italy)

Overschot advocaten in Milaan

ordini_degli_avvocati_milanoEen advocaat nodig in Milaan? Geen probleem. In veertig jaar is het aantal advocaten hier vertienvoudigd.

Uit het onlangs verschenen overzicht van de orde van advocaten bleek dat Milaan behoorlijk wat advocaten binnen haar gemeentegrenzen heeft. Dit boekwerk komt eens in de vijf jaar met een geactualiseerde versie en telt nu 1040 pagina’s en weegt 2,7 kg. Al die pagina’s zijn nodig voor de opsomming van de 15.600 gewone, dat wil zeggen ‘geroutineerde’, advocaten. Daarbij komen nog zo’n 4700 advocaat-stagiairs. In totaal 20.300 advocaten, alleen al in de gemeente Milaan.

Italianen stelen veel

I ladri prediligono prodotti tascabili, costosi e di marcaVorig jaar werd er in Italië voor zo’n 3,8 miljard euro uit winkels gestolen. Ruim 6% meer dan het jaar ervoor. Italië zou daarmee de grootste groei aan winkeldiefstallen van heel West-Europa hebben.

Wanneer je de top tien van gestolen goederen bekijkt, zou je kunnen concluderen dat dit komt door de economische crisis. Verse etenswaren staan bovenaan: vlees, vis, hammen en salami’s. Daarna komen zeepjes, deodoranten en badschuim, gevolgd door wijn en sterke drank.

Het mooiste meisje van de klas woont in Milaan

mooiste-meisjeVandaag start de vierde reeks van Het Mooiste Meisje van de Klas. Deze eerste aflevering draait om het 36-jarige Nederlandse topmodel Barbara. Zij is nog altijd razend populair in Italië.

De Nederlandse schone speelde een hoofdrol in een film naast Raoul Bova, de Italiaanse Brad Pitt. Ze had de rollen voor het uitkiezen, maar moest daarvoor naar het buitenland. Haar internationale doorbraak is uitgebleven. Dat heeft vooral te maken met haar aangeboren angst voor grote veranderingen en het gebrek aan durf om grote beslissingen te nemen in het leven.

Aantal scheidingen Italië verdubbeld afgelopen 13 jaar

divorzioRomantiek in Italië? Mm. Het aantal scheidingen van tafel en bed en het aantal echtscheidingen in de laars stegen met respectievelijk 3.4% en 7.3% tussen 2007 en 2008.

Overal ter wereld lijken relaties en huwelijken meer en meer op de klippen te lopen. Zo ook in Italië, waar het aantal scheidingen de afgelopen dertien jaar verdubbelde. In 1995 vonden per 1.000 huwelijken 158 scheidingen van tafel en bed plaats en 80 echtscheidingen, terwijl in 2008 de statistieken respectievelijk 286 en 179 lieten zien.