Italië verbiedt lesbische televisiereclame

Een televisiereclame voor de nieuwe Renault Twingo auto is verboden in Italië door Rai, de staatsomroep en Berlusconi’s Mediaset kanalen, meldt de Daily Mail.

De reclame, gemaakt door het Franse bedrijf Publicis, laat twee vrouwen zien van in de dertig, een blondine en een brunette, die zich aangetrokken voelen tot elkaar op een feestje. Ze gaan een slaapkamer in en de brunette begint zich uit te kleden, waarbij ze zich ontdoet van haar roze mini jurkje. Intussen houdt de blondine een zwarte pantykous vast waarmee ze de brunette blinddoekt. Dan ziet ze het roze jurkje op de grond liggen, pakt het op en trekt het aan. Ze rent naar buiten, waar de Twingo staat te wachten en gaat verder met de kleur van de jurk te vergelijken met die van de auto. Aan het einde van het spotje rijdt ze weg in de auto.

Dit is alles wat we van de auto te zien krijgen en, zoals de Corriere della Sera benadrukt, worden er geen technische details genoemd, noch zien we iets van het interieur van de auto. Er wordt geen prijs getoond of genoemd.

Een woordvoerder verdedigde de reclame en zei dat het origineel is en niet vulgair, maar homorechtengroeperingen in Italië beweren dat het onbehoorlijk is.

Lees ook:Seedorf middelpunt seksistische rel Italië
Lees ook:Italiaanse vriendin George Clooney naar Hollywood
Lees ook:Balkenende doet mee aan Italiaanse autorally
Lees ook:Miss Italia 2009 komt uit Calabrië
Lees ook:Italiaanse grenspolitie ontdekt Afghaanse tiener in koffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.