Categorie: "Sport"

Italiaanse succescoach Bearzot (83) overleden

Enzo Bearzot, de man die Italië naar de wereldtitel in 1982 leidde, is vannacht op 83-jarige leeftijd overleden.

Bearzot kende een rijke loopbaan als speler. Hij droeg het shirt van AS Pro Gorizia, Inter, Catania en Tornio. Hij kwam één keer uit voor de nationale ploeg. Zijn actieve loopbaan beëindigde hij in 1964.

Seedorf middelpunt seksistische rel Italië

Clarence Seedorf is het middelpunt van een relletje in Italië. De Nederlander speelt een hoofdrol in een omstreden commercial.

De spelers van AC Milan maken vaker reclame voor Nivea. Maar het spotje dat dit keer werd opgenomen, viel niet in de smaak bij veel kijkers. De commercial zou te seksistisch zijn en is inmiddels van de buis gehaald.

PSV terug van Italiaanse bodem met clubrecord

PSV keerde donderdag niet alleen met drie punten terug in Eindhoven na de Europa League-wedstrijd tegen Sampdoria (2-1 zege). De ploeg van trainer Fred Rutten evenaarde tegelijkertijd ook een clubrecord.

De winst in Genoa was alweer de derde uitzege van PSV in dit Europa Cup-seizoen. Eerder deze jaargang wonnen de Brabanders op bezoek bij het Oekraïnse Metalist Kharkiv (0-2) en het Hongaarse Debreceni VSC (1-2).

Italië wint Fed Cup opnieuw

Flavia PennettaFlavia Pennetta (WTA-23) heeft Italië zondag in San Diego (Californië) voor de tweede keer op rij de Fed Cup bezorgd.

In de finale tegen de Verenigde Staten zette de 28-jarige Italiaanse haar land op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong door de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-114) in 1 uur en 20 minuten met 6-1 en 6-2 te verslaan. Zaterdag had Penetta al met 7-6 (7/4) en 6-2 gewonnen van Bethanie Mattek-Sands (WTA-58), nadat Francesca Schiavone (WTA-7) met 6-2 en 6-4 de maat genomen had van Vandeweghe.

Ronde van Italië 2011 passeert Etna twee keer

EtnaDe Ronde van Italië van volgend jaar bevat twee passages langs de Etna, Europa’s grootste nog actieve vulkaan. Nu maar hopen dat er niet net een vulkaanuitbarsting plaatsvindt.

De wielrenners passeren de Etna twee keer tijdens de negende etappe. Die rit, die geprogrammeerd staat op 15 mei, voert het peloton vanuit Sicilië’s grootste stad Messina naar de top van de Etna. Onderweg moeten de wielrenners de Etna eerst bedwingen langs de noordelijke zijde, en op het einde langs de zuidelijke zijde met finish in Rifugio Sapienza.

Liverpool-fans gewond in Napels

napoliDoor ongeregeldheden in Napels in de aanloop naar het duel tussen Napoli en Liverpool zijn er twee Engelse supporters opgenomen in het ziekenhuis.

De fans van de Reds zijn in grote aantallen naar Italië afgereisd om hun team te ondersteunen in de wedstrijd in de Europa League van donderdagavond. Woensdag kwam het echter tot vier keer toe tot ongeregeldheden in de Italiaanse stad.

Ivan ‘De Verschrikkelijke’ in vrouwengevangenis

Ivan Bogdanov

De Servische hooligan Ivan Bogdanov, de grote aanstoker van de rellen net voor de EK-interland tussen Italië en Servië, wacht momenteel in een vrouwengevangenis in Genua op zijn proces. Hij riskeert vier jaar cel.

De hooligan, berucht in Italië als Ivan ‘De Verschrikkelijke’, was de grote aanstoker van de rellen net voor de EK-interland tussen Italië en Servië. De wedstrijd werd al na enkele minuten stopgezet. Mogelijk krijgt Servië een forfaitnederlaag als sanctie.

Veertien gewonden na Servië – Italië

Veertien mensen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij rellen tussen Servische voetbalsupporters en Italiaanse ordediensten. De incidenten vonden plaats nabij het stadion van Genua, in de marge van de EK-kwalificatiematch tussen Italië en Servië.

Volgens de politie liep bij de rellen een agent verwondingen op aan het hoofd en moest hij voor verzorging naar het ziekenhuis. Ook enkele Serviërs hadden medische zorgen nodig.

Prandelli verkiest Pazzini boven Borriello

prandelliCesare Prandelli, bondscoach van Italië, wijzigt zijn team op een aantal plaatsen ten opzichte van de 0-0 in Noord-Ierland.

Italië speelt vanavond thuis tegen Servië. Daniele de Rossi moest maandag geblesseerd afhaken, waardoor Prandelli tegen de Serviërs in een 4-4-2 systeem gaat spelen. Angelo Palombo en Claudio Marchisio vullen het middenveld aan na het wegvallen van De Rossi, terwijl Giampaolo Pazzini voorin de voorkeur krijgt boven Marco Borriello.

Juventus houdt Inter op doelpuntloos gelijkspel

Bonucci «Nelle ultime due partite abbiamo dimostrato compattezza e solidità, concedendo poco. Siamo sulla strada giusta e dobbiamo continuare così»

Internazionale is er niet in geslaagd Juventus van zich af te slaan in Giuseppe Meazza. De formatie van Rafael Benitez, met Wesley Sneijder, kwam pas laat op gang. Inter wist de Oude Dame echter niet over de knie te leggen.

Inter kon na de overtuigende Champions League-zege op Werder Bremen (4-0) met vertrouwen toewerken naar de topper tegen Juventus. De middenmoter wist in Samuel Eto’o de gevaarlijkste factor van de thuisploeg te elimineren. De Kameroener was tegen Bremen nog driemaal trefzeker, maar tegen Juventus kwam hij niet tot scoren.