Categorie: "Wetenschap"

Italië heeft nieuwe vulkaan

Scoperto un nuovo vulcano nel TirrenoItalië heeft er een nieuwe vulkaan bij. Een naam heeft-ie nog niet en actief is hij is al heel erg lang niet meer, waarschijnlijk zo tussen de 670.000 en een miljoen jaar.

De vulkaan ligt in de zuidelijke Tyrrheense Zee, voor de kust van Calabrië, tegenover Capo Vaticano. De ontdekking door medewerkers van het Italiaans Instituut voor Geofysica en Vulkanologie en de universiteit van Calabrië wordt binnenkort gepubliceerd in het prestigieuze internationale Journal of Geophysical Research.

Vulkaan Vesuvius is grootste zorg van Italië

mount-vesuvius-1De vulkaan in IJsland doet ons denken aan een andere gevaarlijke vulkaan. Als de Vesuvius in Italië uitbarst, zouden meer dan een miljoen mensen bedreigd kunnen worden.

“Vesuvius is het grootste gevaar voor de veiligheid van de bevolking in Italië”, zegt Guido Bertolaso, Italiaans veiligheidschef. “Dat komt omdat er grote steden in de buurt van de vulkaan liggen. Die zouden zwaar getroffen worden als de vulkaan uitbarst.” Het gaat om 18 steden en dorpen met ongeveer een half miljoen inwoners. Al zou het in de realiteit om zeker 650.000 mensen gaan.

Maffiosi last van benauwdheidsaanvallen

Meer dan alleen slecht

Dat maffialeden niet helemaal doorgaan voor wat als ‘normaal’ wordt beschouwd wisten we al. Maar nu blijken de arme maffiosi te kampen met benauwdheidsaanvallen en persoonlijkheidsstoornissen. De criminelen zijn dus eigenlijk eveneens slachtoffer. Er gaat misschien wel hetzelfde door hen heen als door degenen die zij afpersen…

Weer onderzoek naar lijkwade van Turijn

http://www.beleven.org)Het laboratorium van Oxford gaat opnieuw de lijkwade van Turijn onderzoeken. Uit een eerder onderzoek van dit beroemde doodskleed van Jezus Christus kwam naar voren dat deze lijkwade minder dan 1000 jaar oud was, dus dat het niet de lijkwade van Christus kon zijn. Maar volgens natuurkundige John Jackson van de universiteit van Colorado, was de lijkwade bij onderzoek vervuild, waardoor de koolstofdatering misschien niet klopte.

Onderzoek: voetbal beïnvloedt seks

www.ontdeknederland.org)Echt wereldschokkend zijn de resultaten niet. Sterker nog, wat professor Chiara Simonelli van de Romeinse universiteit heeft geconcludeerd na haar onderzoek is vrij logisch: voetbal beïnvloedt seks. Ze heeft bewezen dat als het favoriete team van een voetbalfan verliest, hij depressief is, en geen zin heeft in seks. Maar goed, dat heb je met depressiviteit, en dan maakt het niet uit of het over voetbal gaat.

Integratieproblemen? Zo oud als het oude Rome

www.a12g.com/)Problemen met integratie, immigratie en gelijke rechten zijn van alle tijden, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarop Roel van Dooren op 23 april promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van Dooren onderzocht de Italische Bondgenotenoorlog die van 91 tot 88 voor Christus woedde.

Te veel empathie belemmert vrouwen bij onderhandelingen

Christina Bombelli (www.europeanpwn.net)En weer een leuk onderzoek uit Italië. En weer gaat het over vrouwen. Dit keer niet over hun g-spot of hun voorkeur voor vrijgezelle mannen, maar over de onderhandelingen waarbij vrouwen zijn betrokken. Uit het onderzoek van Christina Bombelli van de Bocconi School of Management te Milaan blijkt dat vrouwen zichzelf bij het onderhandelen dwarsbomen.

Gebonden vrouw valt op vrijgezel

www.time.com)Leuke onderzoeken doen die Italianen. Onderzochten ze eerst de g-spot, nu de voorkeuren van de gebonden, vruchtbare vrouw. En wat blijkt: ze vallen op mannelijke vrijgezellen. Die zijn volgens de vrouwen veel aantrekkelijker dan mannen die bezet zijn. Dus misschien ook wel aantrekkelijker dan hun eigen man.

Italiaanse wetenschappers vinden g-spot

rambodoc.wordpress.com)Of hun vrouwen er iets aan hebben, is onbekend. Maar feit is dat Italiaanse onderzoekers hebben aangetoond dat de g-spot echt bestaat. De spot is zelfs meetbaar. Maar dat veel mannen deze niet kunnen vinden, is niet zo vreemd. Slechts één op de 20 vrouwen heeft er een, zo meldt gezondheidsnet.nl.