Bologna: de lekkerste stad van Italië

Bij een citytrip naar Italië denken we aan Rome, Venetië of Firenze, maar ook Bologna past in dat rijtje. Culinair een hoogvlieger, want hier stond de wieg van de pasta. Ook cultuurliefhebbers en shoppingfanaten komen er aan hun trekken. Een rondleiding.

Spaghetti bolognese. De naam spreekt voor zichzelf: de beroemde bolognesesaus werd hier uitgevonden. In La Vecchia Scuola Bolognese krijgen we les van de lokale Piet Huysentruyt. Alessandra Spisni is wekelijks te gast op Rai Uno en runt een populair kookschooltje aan de rand van de stad. Je kan kiezen voor een professionele kookcursus of voor een initiatie in de geheimen van pasta. Terwijl Alessandra de kookcursisten begeleidt, krijgen wij uitleg van Simone. “Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen: spaghetti bolognese bestaat niet! Spaghetti is afkomstig uit Napels en wordt gemaakt van meel en water. In Bologna wordt alle pasta gemaakt met eieren. Wij eten de bolognesesaus hoogstens met tagliatelle”, steekt de gepassioneerde kok van wal. Lees verder

Lees ook:Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië
Lees ook:Wat zijn nu precies antipasti?
Lees ook:Waarom je pasta water niet mag weggooien
Lees ook:Een ster viel op Murano
Lees ook:Spaghetti met zwarte peper

3 reacties op “Bologna: de lekkerste stad van Italië

 1. RomeFan

  Nooit geweten dat er een plaatsje Bologna is Italie. Zou de pasta Bolognese daar net zo lekker zijn als in Rome? Zou wel moeten als zij de uitvinders zijn van deze lekkere pasta

    /   Beantwoorden  / 
 2. paaki

  De Italianen…de moederskindjes…de slechte verliezers en vooral leugenaars …diegene die wetten maken om zich er niet aan te houden…ja knikken en nee bedoelen…die gaan de wetenschap van Einstein ter discussie stellen…nee dank je wel…de wijsheden van onze Italiaanse broeders spreken voor zich…”La lettera C è la più soggetta al tradimento – cugino, cognato, e compare.”
  Letterlijke vertaling: De letter C is de meest waarschijnlijke om te verraden – neef, schoonbroer, peetvader.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tjerk

  Ragu alla Bolognese en Spaghetti Bolognese zijn 2 totaal verschillende gerechten. Ragu wordt bereid op basis van rode wijn, bouillon en meerdere soorten vlees. Tomaat vind je niet in een goede Ragu. Dit in tegenstelling tot hetgeen wij kennen als Spaghetti Bolognese….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.