Italiaanse Europarlementariër vraagt om ban op Mafia II

Als het aan een Italiaans lid van het Europees Parlement ligt, wordt Mafia II in de ban gedaan. Volgens haar zijn de wonden die de maffia in Italië heeft achtergelaten nog te vers.

Sonia Alfano’s vader werd in 1993 vermoord door de maffia. Zij voert actie voor families die getroffen zijn door de maffia en is president van een Italiaanse organisatie voor maffiaslachtoffers; Familiari Vittime di Mafia. Volgens haar gaat Mafia II te lichtvoetig om met het verdriet dat de maffia bij verschillende generaties Italianen heeft veroorzaakt.

“Het doet echt heel erg pijn”, aldus Alfano. “We kunnen dit niet laten gebeuren, de wonden zijn nog te vers.” Zij roept het Europees parlement daarom op om de game te verbieden. De release van Mafia II stuitte ook al op protest bij de UNICO, een groep die opkomt voor de belangen van Italiaanse Amerikanen. Volgens hen gaf Mafia II een racistisch en negatief beeld van Italianen.

Alan Lewis van Take-Two verdedigt de game door te zeggen dat Mafia II een onderwerp behandeld dat in veel ander media ook voorkomt. “Mafia II vertelt een verhaal over georganiseerde misdaad in Amerika. Dit onderwerp wordt al jaren behandeld in bekroonde films, shows en boeken”, aldus Lewis. “Wij staan volledig achter ons team en onze producten, inclusief Mafia II.”

Hoe het Europees Parlement gaat reageren op het verzoek is nog niet bekend.

Bron: Gamez

Lees ook:Verzet tegen ‘domme blondjes’ Italiaanse tv
Lees ook:Maffiafamilie lost verraadster op in zuur
Lees ook:Europarlement bespreekt Berlusconi
Lees ook:Modieuze prins niet verkozen in Italië
Lees ook:Hamilton rijdt beste oefentijden op GP Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.