Wat zijn nu precies antipasti?

Bij antipasti zou je kunnen denken aan iets dat anti pasta is, dus alles behalve pasta. Hier is een nadere uitleg op zijn plaats.

Allereerst is antipasti het meervoud van antipasto, een koud voorgerecht om je eetlust op te wekken. Wat kan dat zijn? Het aanbod is enorm. Bijvoorbeeld een paar plakken parmaham op geroosterd witbrood rijkelijk begoten met olijfolie en bestrooid met grof zout, groenten ingelegd in azijn, olie of zout, een salade van zeevruchten, gemarineerde mosselen, kleine puntjes pizza. Slechts een paar voorbeelden van de ellenlange smakelijke lijst!

Lees ook:Pastarecept voor de thuisblijvers
Lees ook:Nu blijkt ook olijfolie nep
Lees ook:Een Italiaanse salade met courgettes
Lees ook:Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode peper en pangritata
Lees ook:Italiaans tomatenhapje op toast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.