Werkloze Italiaanse jeugd wil weg uit ‘gerontocratie’

old italian peopleItaliaanse kranten, blogs en sociale netwerken staan bol van de frustraties die Italiaanse jongeren ondervinden bij het zoeken naar een stageplaats of een fatsoenlijke baan in eigen land.

Tijdens een recente ontmoeting met jeugdige partijgenoten gaf Silvio Berlusconi hun het hartelijke advies zich niet blind te staren op een vaste baan, en vooral over de Italiaanse grenzen heen te kijken. Het was een opmerkelijke aanbeveling van de 74-jarige premier. Vooral nu steeds meer Italianen alarm lijken te slaan over de groeiende groep geschoolde jongeren die Italië verlaat en naar het buitenland vlucht, op zoek naar een betere toekomst. Lees het hele artikel op VKbanen

Lees ook:Schokkende uitspraken Berlusconi tijdens jongerenbijeenkomst (video)
Lees ook:Steun Berlusconi toegenomen
Lees ook:Zeven doden bij sneeuwlawines Noord-Italië
Lees ook:Jonge mensen in Italië meest pessimistisch over toekomst
Lees ook:Grootste droom Italiaan: ambtenaar worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.