Zeven doden bij sneeuwlawines Noord-Italië

Kerst verliep niet voor iedereen even leuk. In Noord-Italië zijn zeven mensen om het leven gekomen door lawines, onder wie een Duitse 14-jarige jongen, twee Italiaanse toeristen, en vier reddingswerkers.

In Trentino, in Zuid-Tirol, zijn zaterdagavond vier mensen van de reddingsdienst omgekomen, die op zoek waren naar twee vermiste toeristen. Het reddingsteam werd op een hoogte van meer dan 2.000 meter verrast door een lawine en werd meegesleurd, zo berichtten Italiaanse media. Drie andere redders van het team zijn gewond geraakt. Een van hen kon alarm slaan. 

Ook een 14-jarige Duitse snowboarder kwam om het leven toen hij met twee metgezellen een afdaling maakte waarbij ze alledrie weggleden. De twee anderen konden door een reddingsteam geholpen worden, maar een van hen heeft er zware rugletsels aan overgehouden.

Zondag heeft de bergwacht in de Dolomieten de lijken van de twee Noord-Italiaanse toeristen teruggevonden, naar wie zaterdag werd gezocht. Ook zij werden het slachtoffer van een lawine. Het lawinealarm in de Alpen is nu verhoogd en het wordt afgeraden om buiten de skipistes te gaan.

Lees ook:Doden door lawines in Oostenrijk en Italië
Lees ook:Vier doden bij lawines Noord-Italië
Lees ook:Man uit Bergamo gedood in lawine
Lees ook:Italië beboet vier skiërs om lawinegevaar
Lees ook:Anti-maffiakaart voor Duitse toeristen in Palermo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.