Pure Italiaanse chocolade is niet meer

Toch wat muggenzifterig dat het Europese Hof van Justitie juist hét chocoladeland bij uitstek aan banden legt. Een Italiaanse wet die sommige delicatessen als ‘pure chocolade’ aanmerkt, is namelijk in strijd met de Europese regelgeving.

Er bestaat niet zoiets als ‘pure chocolade’, vond het Europees Gerechtshof. Met deze uitspraak kwam donderdag een einde aan een geschil over etiketten op chocoladeproducten tussen de Europese Unie en Italië.

Als een chocoladeproduct vervaardigd is zonder andere plantaardige vetten dan cacaoboter, dan moet dat in de ingrediëntenlijst staan. In sommige landen wordt een ander plantaardig vet gebruikt voor het maken van chocolade, maar in landen als België en Italië gebruiken puristen en traditionele chocolatiers alleen cacaoboter.

Lees ook:St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade
Lees ook:Gezond en gelukkig met pure chocolade
Lees ook:Italianen meest pessimistisch in EU
Lees ook:Pasta van de inktvis
Lees ook:iPhone in Italië zonder simslot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.