Paus stiekem naar favoriet restaurant tijdens Italië-Paraguay

Al Passetto di BorgoIn de Italiaanse roddelrubrieken is het nieuws. Paus Benedictus XVI zou tijdens de WK-wedstrijd Italië-Paraguay Vaticaanstad uit zijn geslopen om in zijn favoriete restaurant vis te eten.

Toen Joseph Ratzinger nog gewoon kardinaal was, woonde hij in een appartement in de Borgo Pio, vlakbij Vaticaanstad. Hij at toen vaak in het naburige familierestaurant Al Passetto di Borgo. Volgens de tabloids greep de paus op 14 juni zijn kans om het etablissement na jaren weer eens te bezoeken en er zijn lievelingsgerecht te bestellen. Aangezien de Romeinen massaal binnen zaten om naar het nationale elftal te kijken, zou de Heilige Vader de kans op herkenning gering hebben geacht.

Een ober van Al Passetto di Borgo schrok zich een hoedje toen hij oog in oog stond met de opperpontifex, aldus de professionele roddelaars. De manager van het restaurant heeft het bericht inmiddels naar het rijk der fabelen verwezen. Ook zei hij dat het onzin was dat de toenmalige kardinaal Ratzinger alleen maar spaghetti alla carbonara of Duitse gerechten bestelde.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat ook Vaticaanse bronnen het verhaal hebben ontkend. Die zeiden dat er weliswaar geen regel bestaat dat de paus niet af en toe de stad in mag gaan om een hapje te eten of een ommetje te maken, maar Benedictus zou dit nog nooit hebben gedaan. Johannes Paulus II ‘ontsnapte’ volgens hen wel geregeld uit het Vaticaan om op het platteland rond Rome wandelingen te maken.

Bron: Katholiek Nederland

Lees ook:Vrouw belaagt paus tijdens mis in Rome
Lees ook:De Paus kan weer bedanken voor de bloemen
Lees ook:Bloemenbedankje van de Paus is welgemeend
Lees ook:Paus Benedictus XVI roept Turkije op rechten kerk te erkennen
Lees ook:Paus gaat nieuwe Italiaanse wetten screenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.