De Paus kan weer bedanken voor de bloemen

ANP)De afgelopen dagen hebben afgevaardigden van de bloemensector uit de Bollenstreek er weer voor gezorgd dat de Paus zondag weer de wereldberoemde Nederlandse woorden kan uitspreken. Na decennia met een Pools accent, nu al een paar jaar met een Duits accent: "Bedankt voor de bloemen".

Voor veel Nederlandse katholieken het hoogtepunt van Pasen. Eerst een gezellig Paasontbijt, en dan op tv naar 'Urbi et Orbi' kijken, waarin de Paus Benedictus XVI de wereld toespreekt. Heel boeiend. Na al dat gezegen en gepraat, is er dan eindelijk het bedankje.

Overigens hadden de bloemen de zegen niet meer nodig. Want ze waren dinsdag al gezegend, door de Nederlandse kardinaal Simonis, vlak voordat de vrachtwagens met de bloemen naar het Vaticaan reden. Natuurlijk blijft het leuk om die bloemen naar de Paus te brengen. Maar de verrassing is er wel af. Ze weten toch al dat ze worden bedankt.

Lees ook:Bloemenbedankje van de Paus is welgemeend
Lees ook:Bloemenbedankje op kletsnatte Sint Pieter
Lees ook:Haags zangtrio nog steeds hit in Italië
Lees ook:Italiaanse markt valt in het water
Lees ook:Nederlandse justitie te laks tegen Italiaanse maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.