Tip: de mooiste kerk van Napels

www.dentronapoli.it)De zaterdagmiddag tip is dit keer de San Giovanni a Carbonara, de mooiste kerk van Napels. Deze kerk vind je aan het eind (in het Noorden) van de Via Carbonara, net buiten dat wat vroeger de oostelijke muur van de oude stad was. De kerk is gesticht door Augustinianus in 1343, en werd in 1418 voltooid door koning Ladislas van Durazzo. Hij vormde de kerk om in een soort Pantheon. De drie eeuwen daarop werd de kerk uitgebreid. Na talrijke oorlogen en verwaarlozing is de kerk goed gerestaureerd. San Giovanni a Carbonara is nu een van de hoogtepunten van de stad.

De San Giovanni a Carbonara is een kerk vol kunstschatten en monumenten uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Het hoogtepunt is de elliptische trap die door Ferdinando Sanfelice werd opgericht na de aardbeving van 1688. Andere memorabele monumenten zijn de prachtige kapel van Caracciolo di Vico en de tombe van Ladislas achter het hoogaltaar. Deze tombe van de koning van Napels van 1386 tot 1414 is opgebouwd uit drie langen vol beelden en boeken. Met een ruiterfiguur bovenaan.

De San Giovanni a Carbonara is van maandag tot en met zondag open van 9.00 tot 13.00 uur. Gesloten op zondag.

Lees ook:Giovanni Verga: wandelen door een roman
Lees ook:Tip: De mooiste plek van Venetië, de Scuola San Giorgio
Lees ook:Amalfikust de dupe van afvalprobleem Napels
Lees ook:Tip: Gallipoli in Zuid-Italië
Lees ook:Napels op de Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.