Amalfikust de dupe van afvalprobleem Napels

wallpapers.dpics.org)Bij de provincie Napels hoort de prachtige Amalfikust niet. En met de mozzarella daar is niets mis. Maar toch blijven de toeristen weg van deze kustlijn vanwege verhalen over de afvalproblemen in Napels en de dioxinecrisis in de omgeving van deze stad. En wat ook niet helpt is dat een van de kustwegen dicht is vanwege vallende rotsblokken. Al deze misère zal deze lente voor een enorme terugval in het toerisme zorgen. Naar schatting toch al gauw 50%.

Wat ook niet echt bevorderlijk is voor de toeristenstroom, zijn de zwakke dollar en zwakke pond. En dus blijven de hotels van prachtige dorpjes als Positano, Amalfi en Ravello leeg. En zijn de stranden van de beroemde krijtkusten nogal rustig. Tot afgrijzen van veel hoteleigenaren, die vooral de slechte pers de schuld geven. Want die afvalproblemen zijn toch echt in de provincie Napels, en niet in de provincie Salerno. De straten van de Amalfikust zijn juist heel schoon. En in de restaurantjes kan gerust mozzarella gegeten worden. Want daar is in Salerno niets mis mee.

Alleen die vallende rotsblokken … dat blijft lastig. Maar de hoteliers hebben al maatregelen genomen. Bij de wegblokkade bieden ze gratis parking aan, om vervolgens de gasten van de parking gratis naar het hotel te rijden. Waarschijnlijk blijft de parking leeg, en komt deze actie te laat. Veel vakanties zijn immers al geboekt, en dus niet naar de Amalfikust. Voor degenen die nog niet geboekt hebben, is Amalfi een buitenkansje: de hotels zullen nu wel een stuk goedkoper zijn.

Lees ook:Sophia Loren ereburger van Sorrento
Lees ook:Süd-Tirol: culinaire hoogtepunten in berghutten
Lees ook:Gratis dingen doen in Italië
Lees ook:Modderstroom treft dorpje Italiaanse Amalfi-kust (video)
Lees ook:Autorijden in Napels levensgevaarlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.