Tip: Gallipoli in Zuid-Italië

pernottamentosalento.com/)Voor de zaterdagmiddagtip gaan we naar het diepe Zuiden van Italië, en wel naar een stad met een welluidende naam: Gallipoli. Dit betekent in het Grieks 'mooie stad', en dat klopt helemaal. Het stadje heeft een prachtige ligging, op een schiereilandje. Gallipoli lijkt wel op een drijvende stad, geschilderd in prachtige kleuren.

Vooral in het oude stadsdeel kun je lekker wandelen. Het stadsplan is opgezet volgens de Islamitische leest: aan de rand beschermende huizen, die aan de achterkant uitkomen op mooie binnenplaatsen en op kronkelige steegjes, die soms veel weg hebben van een doolhof. Wat er ook zo heerlijk is aan de steegjes en straatjes, is dat er weinig auto's rijden.

En dan kun je in Gallipoli ook nog langs de zee flaneren. Of een bezoekje brengen aan de vissershaven. Even kijken hoe de vissers hun netten herstellen.

Tussen het wandelen door kun je ook nog wat mooie kerkjes zien, zoals de Chiesa della Purita en der kerk van San Francesco, met een mooie kruisiging.En wat te denken van de visserskerken die werden opgericht door de vissers en havenarbeiders. Wandelen in Gallipoli is genieten. En omdat het in Zuid-Italië aan de zee ligt, heb je ook nog bijna altijd lekker weer.

Gallipoli ligt aan de Golf van Taranto, in de provincie Lecce, in de regio Apulië.

Lees ook:Vissers demonstreren tegen hoge benzine
Lees ook:De lelijke kant van Venetië
Lees ook:Overblijfselen van de Romeinse stad Saepinum
Lees ook:Tip: het mooiste bergdorpje van Italië
Lees ook:Ook een beetje Italië: Pont du Gard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.