Tip: het mooiste bergdorpje van Italië

www.well.it)Het kan nog net: wintersporten in het Val di Cogne, in de Italiaanse Alpen. Het is een klein maar fijn skigebied, hoog, ongerept en steil. Het is er bovendien goed langlaufen, met 80 km pistes. Er zijn 9 km pistes voor skiërs. Bovendien zijn er veel wandelsneeuwtochten uitgezet. Maar ook als er geen sneeuw ligt, is het gebied de moeite waard. Veel Italianen gaan wandelen in dit mooie natuurgebied, waar 40 wandelingen zijn uitgezet. Hun wandeltocht begint vaak in het plaatsje Cogne, het mooiste bergdorpje van Italië. De architectuur is traditioneel, met houten en stenen huizen, en vaak typische daken. Bovendien kunt u er heel lekker eten.

Lees ook:Tip: Handzaam, handig en compleet: ‘Stadswandelingen Rome’
Lees ook:Aperitivo: bestel een drankje, ontvang een maaltijd
Lees ook:Paus stiekem naar favoriet restaurant tijdens Italië-Paraguay
Lees ook:Pesto alle genovese
Lees ook:Culinair woordenboek Italiaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.