Tip: Handzaam, handig en compleet: ‘Stadswandelingen Rome’

www.nl.bol.com)Gaat u naar Rome? Vergeet dan niet de reisgids 'Stadswandelingen: Rome' mee te nemen. Nou ja, reisgids; het is meer een mooi uitgevoerd kartonnen doosje, waarin een plattegrondje zit en vijftig handzame kaartjes. Op elk kaartje staat een korte wandeling door het prachtige Rome. De wandelingetjes duren ongeveer een uur, soms wat korter, soms wat langer. Op het plattegrondje kun je zien waar de wandelingen zijn. Veel van de wandelingen sluiten op elkaar aan, zodat je makkelijk van de ene wandeling naar de andere wandeling kunt gaan.

Het is een geweldig systeem. U hoeft geen reisgidsje meer in uw hand te nemen, maar een of twee kaartjes zijn genoeg. Op de ene kant ziet u straten van en rond de wandeling. Op de andere kant staat informatie over waar u op moet letten tijdens deze wandeling.

Alles klopt in ´Stadswandelingen: Rome'. Het papier van de kaartjes is goed uitgekozen. Dik papier, en  zo bewerkt dat het een regenbui kan verdragen. Alle bezienswaardigheden komen aan bod, en zelfs meer. Op elk kaartjes staan goede tips. Van onbekende maar prachtige kerkjes en hofjes bijvoorbeeld. Maar ook van koffietentjes en lunchrestaurants. Zodat je iedere wandeling aangenaam kan afsluiten op een terrasje. En zodat je rustig een ander kaartje uit het doosje kunt nemen, voor de volgende wandeling.

'Stadswandelingen: Rome' is geschreven door Martha Fay. Ook heeft zij op dezelfde manier wandelingen door Toscane beschreven ('Village walks: Tuscany'). Deze uitgave is nog niet vertaald. 'Stadswandelingen: Rome' is in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Elmar.

Lees ook:Tip: Stampatore in Venezia
Lees ook:Puberaal gedrag Berlusconi NAVO-top
Lees ook:Koffietijd in de eeuwige stad
Lees ook:Ook een beetje Italië: Pont du Gard
Lees ook:Rome gaat zigeunerbevolking aanpakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.