Pesto alle genovese

lh3.google.com)Ook lekker hoor, pesto uit een potje. Maar er smaakt niets lekkerder dan zelfgemaakte pesto. Dat blijkt wel uit dit vrijdagmiddagrecept: pesto alle genovese.

Wat het je nodig? Veel, veel basilicum. Al snel vijf bosjes. En ook aardig wat knoflook, zeker twee teentjes. Plus 50 gram pijnboompitten, grof zeezout, 25 gram geraspte pecorino, 25 gram geraspte parmezaanse akas, en 2 of 3 eetlopels olijfolie. Extra vergine, natuurlijk.

Wat  moet je doen? De bascilicum spoelen, laten uitlekken en samen met de knoflookjes fijnhakken. En dan de hele boel bij elkaar mikken. Maar dan voorzichtig. Beetje voor beetje. En vergeet niet te roeren. Het resultaat is een heerlijke, smeuige saus.

Leng de saus voordat je het op de pasta schept even aan met wat pastakookvocht. En dan lekker eten. Je wilt nooit meer pesto uit een potje.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Italiaanse ‘paaseieren’ met pesto
Lees ook:Pesto Genovese kan véél beter
Lees ook:Pasta uit Molise
Lees ook:Weer eens wat anders uit Calabrië: pasta in plaats van maffia
Lees ook:Spaghetti met zwarte peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.