Aandacht voor in Rimini neergeschoten toerist

Robert Vakkers werd in 2000 op 20-jarige leeftijd neergeschoten door een politieagent tijdens zijn vakantie in de badplaats Rimini. Hij raakte hierbij zwaargewond.

Inmiddels wacht Vakkers, nu negen jaar later, nog altijd op de door de Italiaanse rechter toegewezen schadevergoeding van de agent. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken gaat zijn Italiaanse collega om aandacht vragen voor deze zaak.

Ook zal de ambassade in Rome aandacht vragen voor de man. Dat schrijft de minister vrijdag in antwoord op vragen die de VVD stelde naar aanleiding van een uitzending van Peter R. de Vries.

Volgens Verhagen kan Nederland hem niet helpen om die schadevergoeding te krijgen via het inmiddels in het leven geroepen Italiaanse Schadefonds, omdat de zaak te lang geleden speelde.

Hij biedt daarom een vertrouwensadvocaat van zijn ministerie aan die advies kan geven welke stappen Vakkers nog wel kan ondernemen. Volgens Verhagen kan Vakkers in Italië nog een verzoek tot gesubsidieerde rechtsbijstand aanvragen.

Bron: Nieuws.nl, 30 januari 2009

Lees ook:Omstreden arts gaat door met zijn soda tegen kanker
Lees ook:O sole mio!
Lees ook:Gestolen Van Goghs in handen Italiaanse maffia
Lees ook:Illegalen verdwijnen in Italiaanse orgaanhandel
Lees ook:Toekomstig minister pleit voor ‘schoonmaak’ van illegalen

4 reacties op “Aandacht voor in Rimini neergeschoten toerist

 1. Stefan

  Heb de documentaire van Per r. de Vries gezien.

  Indrukwekkend wat die man heeft meegemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jenny Theirlynck

   Zeker indrukwekkend. Ben ook in Rimini geweest, zoals velen. Dit is toch wel het laatste dat je dan verwacht! Nu maar hopen dat Robert Vakkers nog iets krijgt!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Don

  Stel we draaien de rollen om en ik klim midden in de nacht over zijn hekwerk (die er niet voor niets staat) in zijn tuin en loop naar hem toe als een wildvreemde. Wat had hij gedaan? Is hij niet eigenlijk fout dat hij over andermans eigendom loopt. Die hekken staan er niet voor niets.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.