Toekomstig minister pleit voor ‘schoonmaak’ van illegalen

Officieel minister is Roberto Maroni nog niet. Maar in het kabinet van Berlusconi zal de Lega Nord-politicus minister van Binnenlandse Zaken. En dus gaf hij alvast een voorproefje van zijn voornemens. Hij vindt dat er 'meer schoonmaak en politie' moet zijn. Doel is om de illegalen het land te krijgen, en dat hoeft bij hem niet zachtzinnig. Maroni deed zijn uitspraken nadat een Egyptenaar en een Roemeen vrouwen zouden verkracht hebben. Vooral tegen die Roemenen moet een maatregel komen, aldus Maroni, en dan wel een ad hoc maatregel, "want zij zijn leden van de Europese Unie." In Italië leven volgens officiële cijfers 342.000 Roemen, maar volgens bronnen zijn het er 556.000.

Lees ook:Roemenen in Italië steeds meer gehaat
Lees ook:Eeuwige stad in de ban van verkrachtingen
Lees ook:Italië treft strengere maatregelen na verkrachtingen
Lees ook:Illegalen verdwijnen in Italiaanse orgaanhandel
Lees ook:Roemeense zigeuners in het nauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.