Turijn’s beste koffiedrinkplekken

Turijn, de geboorteplaats van de Italiaanse koffiecultuur, heeft het grootste aantal cafés per inwoner van Italië. Turijn heeft een semi-alpenklimaat – zuiver, fris en vochtig. Het is er zaak om het binnenshuis zo gezellig mogelijk te maken, zodat je er in de winter optimaal van kunt genieten.

Caffè San Carlo (156 Piazza San Carlo, tel. +39 011 561 7748) is misschien wel het historisch belangrijkste café van Italië. In het midden van de 19e eeuw werden er geheime gesprekken gehouden over de eenmaking van Italië. Sommige historici beweren zelfs dat het land nu nog steeds verdeeld zou zijn als cafés niet zo alomvertegenwoordigd waren.

Caffè Mulassano (15 Piazza Castello, tel. +39 011 547990) is waar Carpano vermouth ooit het daglicht zag. De regels zijn er klaar en duidelijk: grappa voor de lunch en geen melk na 11u ’s ochtends, en je kunt ze maar beter gehoorzamen of je krijgt vernietigende blikken van de lokale vaste klanten toegeworpen.

Baratti and Milano (29 Piazza Castello, tel. +39 011 440 7138) is een van de weinig overgebleven cafés dat nog steeds zijn eigen huismerk van koffiebonen brandt.

Niet langsgaan in Caffè Al Bicerin (5 Piazza della Consolata, tel. +39 011 436 9325) is hetzelfde als de Egeïsche eilanden bezoeken en er geen ouzo proeven. Het café wordt uitsluitend door vrouwen uitgebaat en heeft meer dan een eeuw geleden bicerin uitgevonden. Dat is een rijk brouwsel van zwarte chocolade, volle room en een stevige espresso, geserveerd in laagjes zoals millefeuille.

Trek dieper in het Quadrilatero en je vindt er Pastis (9 Piazza Emanuele Filiberto, tel. +39 01 15 211085). Het café werd genoemd naar de Franse likeur met anijssmaak en is een knipoog naar de stevige Gallische invloed op de Fransgezinde stad. Bestel hier een straffe cappuccino en je hebt voldoende energie voor een uurtje in het marktcentrum van Borgo Dora (de Il Balon rommelmarkt tijdens het weekend). Breng wat kleingeld en een tas mee, en je keert gegarandeerd met een heleboel koopjes huiswaarts.

Bron: Btheremag.com

Lees ook:Turijn: een stad voor lekkerbekken
Lees ook:La colazione: koffie met een sigaret
Lees ook:17 van 30 EU-steden met vervuilde lucht Italiaans
Lees ook:Bezoek in Turijn het mooiste filmmuseum van de wereld
Lees ook:Prachtige ‘lichtkunst’ in Turijn

2 reacties op “Turijn’s beste koffiedrinkplekken

  1. Jenny Theirlynck

   Hartelijk dank!

   Ik heb de links bij mijn favorieten geplaatst. Op Turijn kom ik zeker nog terug!

   Groet,

   Jenny Theirlynck.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.