Parmalat schikt en betaalt 24 miljoen

www.parmalat.it)Een schikking van 24 miljoen euro lijkt veel. Maar vergeleken met het verlies van 5 miljard euro dat aandeelhouders in de VS hebben geleden valt het wel mee. Maar toch gingen de aandeelhouders akkoord met de schikking die Parmalat voorstelde. Dit Italiaanse bedrijf moest in 2003 uitstel van betaling aanvragen nadat er een gat in de boekhouding was ontdekt van 14,3 miljard euro. Kleine en grote beleggers verloren hun geld. Dus ook de aandeelhouders in de VS, die een zaak hadden aangespannen tegen Parmalat.

Via de rechter wilden ze genoegdoening krijgen van de schade die ze hebben geleden. Na de schikking hoeft de rechter geen oordeel meer uit te spreken. Naast de 24 miljoen euro betaalt Parmalat ook de juridische kosten van in totaal 1 miljoen euro.

Lees ook:Proces van de eeuw duurt wellicht een eeuw
Lees ook:Van Basten betaalt miljoenen aan Italiaanse Belastingdienst
Lees ook:Politie vindt kunstcollectie van ex-baas Parmalat
Lees ook:Geld van Zandberg na vijf jaar in Italië
Lees ook:Maffia profiteert van crisis Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.