Van Basten betaalt miljoenen aan Italiaanse Belastingdienst

nrc.nl)Maar liefst 7,2 miljoen euro zal de Nederlandse bondscoach Marco van Basten betalen aan de Italiaanse Belastingdienst. Door deze schikking voorkomt de bondscoach een proces wegens fraude. In 1997 zou Van Basten zijn inkomsten die betrekking hebben op zijn portretrecht niet opgegeven hebben bij de Italiaanse fiscus. In 2006 werd Van Basten hiervan op de hoogte gebracht. De toekomstige coach van Ajax ging in beroep, maar heeft nu toch besloten om een schikking te treffen. Door zijn schuld te erkennen, is een derde van zijn boete kwijtgescholden. In plaats van 10,7 miljoen, betaalt de bondscoach nu ´slechts´ 7,2 miljoen.

Lees ook:AC Milan toont interesse in Van Basten
Lees ook:Parmalat schikt en betaalt 24 miljoen
Lees ook:Ajax krijgt Italiaanse prijs voor beste opleiding Europa
Lees ook:Totti keert graag terug naar nationale ploeg Italië
Lees ook:Sacchi: ‘Italië is uit vorm en te oud’

Eén reactie op “Van Basten betaalt miljoenen aan Italiaanse Belastingdienst

  1. Jan S.

    tja, da’s veel geld. Valt me op dat Marco van B weinig aandacht kreeg hiermee in de pers. En Guus Hiddink moest veel minder betalen, maar kreeg veel meer aandacht. Alsof hij een zware crimineel was. En die Marco dan. Toch weer Ajax he. Dan word je meteen veel aardiger behandeld. Maar goed, mooi dat ze nu Marco van B als coach krijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.