Politie vindt kunstcollectie van ex-baas Parmalat

monetDe Italiaanse politie heeft in twee woningen in de buurt van Parma schilderijen ter waarde van 100 miljoen euro aangetroffen.

De negentien kostbare kunstwerken lagen in geheime opslagplaatsen van Calisto Tanzi. Hij is de oprichter van het zuivelconcern Parmalat, dat in 2003 bijna failliet ging door boekhoudfraude. Tanzi werd vorig jaar voor zijn rol in het schandaal veroordeeld tot tien jaar cel. Deze week ontkende hij nog dat hij een kunstcollectie voor de fiscus verborgen hield.

De Italiaanse FIOD deed huiszoeking in kelders en op zolders van vrienden van Tanzi. Daar werden kunstwerken ter waarde van meer dan honderd miljoen euro gevonden. Er zijn schilderijen en tekeningen bij van Picasso, Van Gogh, Degas en Monet. De schoonzoon van de oud-Parmalat-topman wordt verhoord voor zijn rol in het beheren van de collectie.

Lees ook:Eerste Van Gogh-tentoonstelling in Italië
Lees ook:Gestolen Van Goghs in handen Italiaanse maffia
Lees ook:Gestolen kunst teruggevonden in Italië
Lees ook:36 leden drugsbende opgepakt in Italië en Spanje
Lees ook:Opnieuw overheidssteun Italiaanse bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.