Milaan krijgt Wereldtentoonstelling 2015

www.milanoexpo-2015.com/)Het lijkt me sterk dat het bezoek aan Suriname van doorslaggevende betekenis is geweest. Maar feit is dat het publiciteitescomité van de Wereldtentoonstelling Milaan 2015 Paramaribo heeft bezocht. En dat de Wereldtentoonstelling in 2015 ook daadwerkelijk in Milaan plaatsvindt. Dat is vandaag bekend gemaakt. Dit is zeer goed nieuws voor de stad en de provincie Lombardije. Een Wereldtentoonstelling organiseren is immers een lucratieve business.

Het levert voor Milaan al snel 4 miljard aan investeringen op, en het creëert zeventigduizend arbeidsplaatsen. Kunnen de eventuele ontslagen van vliegveld Malpensa meteen aan de slag; als Air France-KLM ten minste echt Alitalia gaat overnemen.

De Italiaanse politici zijn dan ook zeer ingenomen met de Wereldtentoonstelling in de Noord-Italiaanse stad. Volgens premier Prodi is het geheime ingrediënt van deze toewijzing eenheid, waarop kandidaat-premier Berlusconi heeft gereageerd dat dit zeker niet de verdienste van Prodi is.

De Wereldtentoonstelling in Milaan zal in het teken staan van de kwaliteit en de veiligheid van voeding en van de strijd tegen hongersnood en kindersterfte. De slogan is dan ook: 'Voedt de planeet, energie voor het leven'.

Lees ook:Berlusconi spreekt en de aandelenhandel Alitalia stopt
Lees ook:Berlusconi wil met Sarkozy praten over Alitalia
Lees ook:Overbruggingskrediet voor Alitalia
Lees ook:€ 3 miljard voor Alitalia (als ze zich laat overnemen)
Lees ook:Berlusconi roept investeerders op Alitalia over te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.