Berlusconi roept investeerders op Alitalia over te nemen

www.msnbc.msn.com)Je kon er op wachten. Zakenman, ex- en kandidaat-premier Silvio Berlusconi bemoeit zich met de overnamesoap van Alitalia door Air France-KLM. Hij ziet de overname niet zitten. Althans, niet door de Frans-Nederlandse combi. Maar wel door Italiaanse investeerders. Doel van Berlusconi is om Alitalia in Italiaanse handen te houden. En om de verkiezingen te winnen. Want zo'n stellingname doet het altijd goed tijdens verkiezingscampagnes. Vooral in Noord-Italië, waar wordt gevreesd dat er veel ontslagen vallen als Air France-KLM het bijna failliete boeltje gaat overnemen.

Voor Air France-KLM is dit plan van Berlusconi slecht nieuws. De luchtvaartcombinatie wil immers dat ook het nieuwe kabinet voor de overname is. Dat nieuwe kabinet wordt pas na de verkiezingen van 13 en 14 april samengesteld. Als de voortekenen niet bedriegen, zal Berlusconi de premier zijn van dit kabinet. Daardoor lijkt de overname weer verder weg.

Overigens heeft Berlusconi ook al laten weten dat zijn holding Fininvest niet zal behoren tot de investeerders die Alitalia moet gaan overnemen. Hij maakte daarmee een einde aan speculaties die ontstonden na zijn oproep aan investeerders. Nu maar afwachten wat hij zal zeggen als de verkiezingen voorbij zijn.

Lees ook:Berlusconi wil met Sarkozy praten over Alitalia
Lees ook:Berlusconi geeft Air-France-KLM beetje hoop
Lees ook:Alitalia-soap duurt nog maanden
Lees ook:Berlusconi spreekt en de aandelenhandel Alitalia stopt
Lees ook:Weer nieuwe hoop voor Air France-KLM

0 reacties op “Berlusconi roept investeerders op Alitalia over te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.