Vier leden van regering-Berlusconi dienen ontslag in

Antonio BuonfiglioVier leden van de regering Berlusconi, aanhangers van zijn voormalige bondgenoot en inmiddels tegenstander Gianfranco Fini, nemen vandaag ontslag. De ontslagen zullen echter niet voldoende zijn om tot de onmiddellijke val van de regering te leiden.

“Vanaf 13.00 uur zullen wij onze ontslagbrieven voorleggen aan de regering”, aldus Antonio Buonfiglio, onderstaatssecretaris van Landbouw en lid van de partij Toekomst en Vrijheid (FLI), opgericht door Fini na zijn breuk met Berlusconi. “De ontslagbrieven bestaan uit drie zinnen, zonder verdere commentaar”, zo luidt het nog.

De drie andere ontslagnemende FLI-leden zijn de minister van Europese Zaken Andrea Ronchi, viceminister van Economische Ontwikkeling Adolfo Urso en onderstaatssecretaris van Milieu Roberto Menia. De aangekondigde ontslagen vormen een zoveelste ontwikkeling in de politieke crisis in Italië. De echte machtsstrijd zal echter plaatsvinden in het parlement, waar de oppositie eerder een motie van wantrouwen indiende tegen de regering-Berlusconi.

Zal dit dan nu eindelijk het einde betekenen van het tijdperk Berlusconi?

Bron: Knack.be

Lees ook:Italiaanse regering in gevaar
Lees ook:Berlusconi roept op tot samenwerking
Lees ook:Van neofascist tot kamervoorzitter
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe Italiaanse regering
Lees ook:Berlusconi maandag ontslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.