Van neofascist tot kamervoorzitter

www.alleanzaperleliberta.it)Het is een mooie carrière. Van neofascist naar voorzitter van het Italiaanse parlement. Okay, Gianfranco Fini heeft dan wel het fascisme afgezworen. Maar voor 1995 had hij wel als leider van de fascistische partij MSI erg slechte denkbeelden, en vond hij Benito Mussolini "de grootste staatsman van de twintigste eeuw." Inmiddels vindt Fini als lijsttrekker van de Alleanza Nazionale Mussolini het "absolute kwaad".

Voor Silvio Berlusconi klonk dat geloofwaardig genoeg. Eerst mocht Fini in zijn vorige regeringen vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken zijn, en nu vond Berlusconi het blijkbaar tijd worden dat Fini kamervoorzitter werd. En dat vond het Italiaanse parlement blijkbaar goed. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Er waren vier stemrondes nodig om Fini tot voorzitter te kiezen. In deze laatste ronde kreeg hij 335 van de 611 stemmen.

Lees ook:Berlusconi maandag ontslagen
Lees ook:Berlusconi verwelkomt post-fascisten
Lees ook:Italiaanse regering in gevaar
Lees ook:Berlusconi roept op tot samenwerking
Lees ook:Berlusconi tijdelijk AC Milan-voorzitter af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.