Berlusconi met de dood bedreigd

postePremier Silvio Berlusconi is middels een brief met de dood bedreigd. De envelop werd onderschept op een postkantoor in een buitenwijk van Milaan. Dat heeft de Italiaanse politie zaterdag bekendgemaakt.

In de envelop zat een kogel met een briefje met de tekst ‘Je zult eindigen als een rat’. Op de envelop stond het privéadres van Berlusconi geschreven. In december werd de Italiaanse premier fysiek aangevallen door een man. Berlusconi brak hierdoor zijn neus en twee tanden en moest drie dagen in het ziekenhuis verblijven. Hij wordt door tegenstanders verfoeid vanwege zijn, in hun ogen, provocerende gedrag.

Niet alleen Berlusconi ontvangt bedreigingen. Ook Robert Maroni, de minister van Binnenlandse Zaken, was een bombrief toegestuurd. Deze vloog echter voortijdig in de brand, nog voor de brief het postkantoor kon verlaten. Een groep anarchisten wilden met de bombrief hun ongenoegen uiten over het immigratiebeleid waar Maroni verantwoordelijk voor is.

In Italië worden zondag en maandag regionale verkiezingen gehouden. De populariteit van de regering-Berlusconi is de afgelopen weken gekelderd.

Bron: Elsevier

Lees ook:Toekomstig minister pleit voor ‘schoonmaak’ van illegalen
Lees ook:Italiaanse staat bedreigd
Lees ook:Illegalen verdwijnen in Italiaanse orgaanhandel
Lees ook:Hoe gaat het met meneer Berlusconi?
Lees ook:Milaan verjaagt biddende moslims voor Duomo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.