Concert Italiaanse Barokmuziek bij Boogie Woogie

boogiewoogieVoorafgaand aan de workshopdag “de vroeg-Italiaanse Barok” vindt op 13 november in de concertzaal van Boogie Woogie een concert plaats.

Dit concert wordt verzorgt door twee docenten van de workshops, Annette Weterings – sopraan en David van Ooijen – luit. Zij nemen U mee naar het Italië van de 16e eeuw met liederen van Monteverdi, Caccini en Frescobaldi.

Het monodie, een vroege vorm van het sololied, was een poging in de Barokmuziek om drama en muziek in balans te brengen. Muziek werd door Barokcomponisten in de eerste plaats gebruikt om gevoelens, hartstochten en gemoedstoestanden zo treffend mogelijk weer te geven.

Deze nieuwe muziek (‘stile moderne’) wordt door Caccini omschreven in zijn bundels “Le nuove musiche” waaruit Annette Weterings (sopraan) en David van Ooijen (luit) een selectie brengen. Ook het beroemde “Lamento d’Arianna” van Monteverdi zal niet ontbreken evenals de weeklacht van Magdalena bij het Kruis van Frescobaldi. (Gelre FM)

Vrijdag 13 november om 20:00 uur, concertzaal Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 te Winterswijk, entree € 10, jeugdigen tot 18 jaar gratis.

Lees ook:‘DUONOVECENTO’ nu ook in Nederland
Lees ook:Zucchero komt naar Nederland
Lees ook:Concert Claudio Baglioni in Nederland
Lees ook:Jachthaven Marnemoende in Italiaanse sferen
Lees ook:Genesis toen de band in Rome was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.