Concert Claudio Baglioni in Nederland

claudio baglioniEchte Claudio Baglioni fans kunnen hun hart ophalen, want er staat weer een Claudio Baglioni concert gepland! Op donderdag 22 april 2010 zal Claudio Baglioni optreden in de Melkweg Amsterdam.

De bekendheid van de Italiaanse zanger Claudio Baglioni heeft de grenzen van Italië ruim overschreden, toch is hij in Nederland vrijwel onbekend. Maar ieder die geïnteresseerd is in Italiaanse muziek zal ongetwijfeld zijn naam kennen. En wie zijn zangstem kent, zullen er zeker van onder de indruk zijn. Het is niet eens nodig alle woorden die hij zingt letterlijk te begrijpen, hij raakt je alleen al door naar zijn stem te luisteren en het voelt alsof je weer even in Italië bent.

Zijn eerste album, “Claudio Baglioni” komt uit op zijn 19e (1970); in het jaar daarop volgt zijn tweede album “Un cantastorie dei giorni nostri”. Oorspronkelijk was een cantastorie een zanger van verhaaltjes waarin afwisselend gezongen en gesproken werd, en die zijn uitvoering gaf op pleinen in een stad of dorp in het plaatselijke dialect. Zijn eerste grote succes behaalt hij echter met zijn derde album, “Un piccolo grande amore” waarmee Baglioni bovenaan alle Italiaanse ranglijsten komt te staan.

Het concert begint om 20.30 uur in de Melkweg in Amsterdam. Kaartjes zijn te koop vanaf € 55,00.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Eros Ramazzotti krijgt vleugels
Lees ook:Zucchero komt naar Nederland
Lees ook:Claudio Ferrici’s hippe laptoptas
Lees ook:Prachtige songs Italiaanse zanger Nek
Lees ook:Gennaro Cosmo Parlato; alleen die naam al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.