Jachthaven Marnemoende in Italiaanse sferen

20-jarig bestaan

Dit weekend staat de jachthaven Marnemoende tussen Montfoort en IJsselstein geheel in het teken van Italië. Op deze manier viert Fulcos Regionaal Mannenkoor het 20-jarig bestaan. Centraal staan twee concerten van FRM en het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest die, onder leiding van de solisten Marten Smeding (tenor) en Wiebke Göetjens (sopraan), Italiaans licht en een klassiek repertoire ten gehore brengen.

Concert volgen op eigen manier

De concerten van FRM, NAS en solisten zijn op verschillende manieren te volgen. In een sloep vanaf het water of tijdens een diner bij Marnemoende (beiden tegen betaling). Ook kunnen de concerten gratis worden gevolgd vanuit de eigen boot, op en rond de tribune die aan het talud van de Meerlobrug is opgesteld, op het jaagpad en (beperkt) vanaf de Meerlobrug. Aanvang: zaterdag 20.30, zondag 16.00.

Foto in gondel

Vanaf 12.00 uur kun je al terecht in de jachthaven, om je onder andere in een gondel te laten rondvaren en fotograferen. Om 13.00 uur is er de gelegenheid om een heuse Italiaanse boerenbruiloft mee te maken, waarbij lange tafels met vlees- en broodschotels staan opgesteld en acteurs van theaterstichting Kwibus elkaar het ja-woord geven.

Italiaanse mercato

De hele dag is er een Italiaanse Mercato met Italiaanse producten en een Bambino-plein. Tijdens deze Mercato is er zaterdagmiddag om 16.00 uur een optreden van de Italiaanse zanger Felix Perez. Bezoekers wordt aangeraden per boot, fietsend of wandelend te komen. Autos kunnen tegen betaling terecht op het parkeerterrein tegenover jachthaven Marnemoende. Voor ouderen worden busjes ingezet van Pulse, de IJsselsteinse welzijnsstichting.

Kijk voor meer informatie op: www.italieaandehollandscheijssel.nl.

Lees ook:De Gondelier van Utrecht
Lees ook:Omstreden veiligheidswet voor Italië
Lees ook:Italiaans koken met Prokkel
Lees ook:‘s Werelds drie duurste plezierjachthavens liggen in Italië
Lees ook:Italië wil gondels als Werelderfgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.