Italiaans koken met Prokkel

ProkkelIn het kader van het Prokkel project wordt er op 11 juni onder meer Italiaans gekookt voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen in Leiden. Help je mee?

Mensen ontmoeten, samen iets doen, van elkaar genieten. Niet altijd is zoiets vanzelfsprekend voor mensen met een verstandelijke beperking. Vaak wordt deze groep vergeten als er ergens iets valt te beleven en vallen zij buiten de boot. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Met de nodige ondersteuning kunnen ook zij actief deelnemen aan de samenleving. Een “prokkel” is een manier om dit te bereiken.

Op 11 en 12 juni a.s. wordt er in het hele land “geprokkeld” om te bewijzen dat mensen met en zonder een verstandelijke beperking veel aan elkaar kunnen hebben, van elkaar kunnen leren en samen iets kunen ondernemen. Het initiatief kan door iedereen, die hiervoor een aardig projekt bedenkt, worden uitgevoerd. Ook op ROC Mondriaan aan de Vondellaan in Leiden worden op dit moment voorbereidingen getroffen voor een onvergetelijke “prokkel.”

Leerlingen van de opleiding tot sociaal pedagogisch werker zullen vrijdag 11 juni a.s.mensen met een verstandelijke beperking en Leidse senioren een overheerlijke lunch aanbieden. Twee groepen, aan wie niet altijd wordt gedacht als er ergens iets wordt georganiseerd en in een isolement terecht kunnen komen, maar die deze keer van elkaars’ aanwezigheid, verhalen en warmte kunnen genieten.

De lunch is door de studenten zelf gemaakt en zal bestaan uit hapjes afkomstig uit diverse landen. Op die manier wordt er niet alleen met elkaar, maar ook met minder bekende lekkernijen en sferen uit binnen-en buitenland kennisgemaakt.

De organisatie doet graag een beroep op particulieren, bedrijven en instellingen die pro deo iets willen bijdragen aan het project. Zo zijn de studenten ondermeer op zoek naar attributen, vlaggen, en kleding uit de landen waarvan het eten afkomstig is, dwz Italie, China, Suriname en Nederland zelf.

Muzikale begeleiding of andere culturele optredens uit deze gebieden, als omlijsting tijdens en na de lunch, is eveneens welkom! Ook restaurants of voedselketens die ingredienten, etenswaren en materialen waarin warme hapjes op temperatuur kunnen worden gehouden, kunnen afstaan worden van harte uitgenodigd dat te doen.

Aanmeldingen via Tjerk van der Veen, leerling ROC Mondriaan, via [email protected] of tel. 070 – 3472716. Kijk voor meer info op www.prokkel.nl.

Lees ook:Italiaanse avond in Schoonewelle
Lees ook:Italiaans koken: jong geleerd oud gedaan
Lees ook:Aperitivo: bestel een drankje, ontvang een maaltijd
Lees ook:Is Bertolli-mayonaise wel zo Italiaans?
Lees ook:Italiaanse rechters verbieden eigenkruisgraaien in het openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.