Italië wil gondels als Werelderfgoed

gondolaDe authentieke gondels, de langgerekte boten in de grachten van Venetië, moeten Werelderfgoed worden. Dit wil het bestuur van de stad, uit angst dat de houten boten worden vervangen door goedkope plastic varianten.

De gondeliersassociatie meent dat het maanden duurt voor een houten gondel gemaakt is en dat het een schande is als de boten, die het stadsgezicht van Venetië vormen, vervangen worden door plastic varianten.

Pretpark

Gevreesd wordt dat Venetie een ‘geplastificeerde, pretpark-parodie’ van zichzelf wordt. Om dezelfde reden heeft het stadsbestuur vorig jaar besloten de houten palen, die gebruikt worden om gondeliers door de stad te leiden, niet te vervangen door plastic varianten.

“De tradities van de gondels veiligstellen, alsook van de materialen die gebruikt worden om ze te maken, is essentieel om ervoor te zorgen dat ze blijven bestaan”, aldus Aldo Reato, voorzitter van de gondeliersassociatie in The Telegraph.

Carnaval

Wanneer de gondels op de Werelderfgoed-lijst komen te staan, mag er niets met het ontwerp van de boten gebeuren. Venetië wil ook het wereldberoemde carnavalsfeest op de lijst krijgen. De campagne die hiervoor moet zorgen, start binnenkort.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Venetië kampt met zwaarste overstromingen dit jaar
Lees ook:De motor van Pinokkio
Lees ook:Nooit meer dorst en minder afval in Venetië
Lees ook:Afdalen op het Piazza San Marco
Lees ook:Vismarkt van Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.