Potvissen stranden in Zuid-Italië

potvisAan een strand in het zuiden van Italië zijn tussen donderdag en vrijdag zeven potvissen gestrand. Vier van de dieren waren tegen de middag al gestorven, de overige drie walvissen zijn niet meer te redden.

“De dieren liggen al enkele uren op hun zij en hebben met zekerheid ook inwendige verwondingen opgelopen”, verklaarde Pasquale Salvemini van WWF Apulië. “Ze zullen binnen enkele uren sterven.” De treurige gebeurtenis komt zelden voor in Italië. “Een stranding van deze omvang is absoluut eenmalig voor Italië”, zei Salvemini. “De dieren, alle tussen de negen en twaalf meter groot, zouden onder normale omstandigheden niet eens de Italiaanse kust naderen.”

De reden van de tragische verwarring bij de grote zoogdieren is nog niet duidelijk. “Meteorologische redenen zijn als oorzaak uit te sluiten”, benadrukte Salvemini. De dieren hadden wellicht voorheen al gezondheidsproblemen. Onderzoek van bloed- en weefselstalen moet eventueel meer klaarheid brengen.

Dierenbeschermers proberen bij de stranding van walvissen en dolfijnen de dieren vochtig te houden om ze mogelijk bij de volgende vloed terug in zee te begeleiden. Vaak sterven vele walvissen ook dan nog, omdat hun lichaamsgewicht op het droge inwendige organen indrukt. (Knack.be)

Lees ook:Italië doet niets tegen illegale drijfnetten
Lees ook:Italiaanse paarden besmet met EIA
Lees ook:Veertien gewonden na Servië – Italië
Lees ook:Onderzoeksinstituut Italië: ‘Meeroken ook schadelijk voor roker’
Lees ook:Onderzoek naar belastinggegevens online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.