Onderzoek naar belastinggegevens online

www.grensinfopunt.nl)Het besluit om alle belastinggegevens voor 2005 van 40 miljoen Italiaanse belastingbetalers online te zetten, zal waarschijnlijk consequenties hebben. Hoewel de gegevens maar enkele uren via internet te raadplegen is, lijken de gevolgen groot. De lijst is al verspreid via internet. Op sommige blogs werd de lijst namelijk te koop aangeboden. Met alle mogelijke vervelende consequenties van dien.

Criminelen willen immers graag de belastingaangiftes en het inkomen van rijke Italianen weten. Niet lang na deze openbaarheid heeft het parket van Rome besloten om onderzoek te doen naar deze schending van de privacy. Het onderzoek richt zich op de vraag in hoeverre het publiceren van de gegevens in strijd is met de privacy/wetten.

Lees ook:Calderoli minister? Dan catastrofale consequenties
Lees ook:Belastingdienstgegevens miljoenen Italianen tijdelijk online
Lees ook:Nederlandse advocaat verbonden met maffia
Lees ook:Italië: Man die smsjes vrouw leest naar gevangenis
Lees ook:Zeven van de tien rijke families wonen in Noord-Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.