Categorie: "La cucina italiana"

Italië lanceert nieuwe pitloze druif

De Apulia Rose Seedless, onlangs ontwikkeld in Italië, is de eerste pitloze druif die op geheel natuurlijke wijze tot stand is gekomen. De druif is afkomstig uit de regio Apulia en groeit het beste in een Mediterraans klimaat.

“De druif heeft een mooie rode kleur en is later rijp dat andere variëteiten”, aldus het Italiaanse bedrijf Agrisoil. “Het vruchtvlees van de Apulio Rose is stevig en knapperig.”

De pitloze druiven worden op de markt gebracht onder het merk Frutti Preziosi.

Bron: Agrisoilresearch.it

Siciliaanse zoetigheden: gevaarlijk lekker

Cannoli con la ricotta

Cannoli con la ricotta

Cannoli en cassata

Italianen zijn echte zoetekauwen. Ze hebben dan ook geen enkel excuus nodig om van dolci, gebak of snoepgoed, te genieten. Wanneer je in Italië bent zou je absoluut eens de met veel ricotta bereide Siciliaanse zoetigheden cannoli en cassata moeten proberen. Goddelijk en gevaarlijk.

Italië discrimineert op gastronomische wijze

Italië is trots op haar cultuur en zo ook op de Italiaanse keuken. Zelfs in de grotere steden vind je slechts sporadisch een kebabzaak, sushi of ander buitenlands eten. Maar ook hier gaat Italië nu een einde aan maken.

Milaan en Lucca geven het startsein van de campagne die ervoor moet gaan zorgen dat de culinaire traditie en eigenheid van Italiaans eten wordt gewaarborgd. Ze geven geen vergunningen meer af aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen. Dat meldde onder meer de Italiaanse nieuwssite Virgilio Notizie.

Italië aan de Hollandse kust

Insalata Caprese

Insalata Caprese

Restaurant La Locanda

Net buiten het toeristische Scheveningen ligt restaurant La Locanda. Dit Italiaanse restaurant laat zich niet leiden door de massasmaak. Chefkok Salvatore en kok Rita maken voortreffelijke Italiaanse streekgerechten en heerlijke pizza’s en pasta’s, bereid met uit Italië aangevoerde verse producten.

Plat brood met rozemarijn

Focaccia al Rosmarino

Laten we eens variëren op het Nederlandse brood uit de supermarkt. Of van de bakker, voor zover we daar nog komen. Zo gemaakt, eventueel te bewaren in de vriezer, en de lunch wordt op de een of andere manier opeens een ‘beleving’.

Onmisbaarheden in een Italiaanse keuken

De Toscaanse levensonderzoeker Serenella Leoni woont al jaren in het eveneens zonnige Californië. Op Examiner.com vertelt ze hoe je creativiteit, dromen en passies kunt herontdekken en hoe je je leven kunt verbeteren met de levendige Toscaanse manier van leven, die sensueel is en het moment koestert.

Onmisbaarheden van een Italiaanse keuken: de eenvoudige benadering levert geweldige gerechten op

In Toscane en ook in de rest van Italië worden volledig gastronomische vijf gangendiners geproduceerd vanuit een keuken niet groter dan een bezemkast. Hoe is dit mogelijk?

Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode peper en pangritata

Hoofdgerecht – vis – Italiaans – 4 personen – bereidingsduur 25 min

Pangritata bestaat in feite uit in knoflookolie geroosterde broodkruimels. In Italië werd pangritata vroeger, door mensen die zich niet veel konden veroorloven, als vervanging voor Parmezaanse kaas gebruikt. Het geeft een gerecht een fantastische smaak.