Mosselsoep uit Puglia

mosselenTiella alla Pugliese

Met de maar acht graden waarmee we het vandaag moeten doen is het tijd om weer eens een recept voor soep te lanceren. Mossel-aardappelsoep uit Puglia. Een hartige soep voor een winterdag met een combinatie van spek, aardappel, rijst en mosselen.

Was de mosselen onder stromend water en verwijder de open exemplaren. Kook ze in een grote pan waarin een scheutje olie en wat peper zijn toegevoegd tot ze open gaan. Laat de mosselen uitlekken en bewaar het vocht. Haal de mosselen uit de schelpen.

Hak het spek, de ui en de knoflook fijn en doe dit in een pan met een scheutje olie. Schil de aardappels en snij in de lengte in acht partjes. Voeg 1 tot 1½ liter water toe, de aardappels en wat peper en zout.

Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Doe nu de rijst in de pan, breng de soep weer aan de kook en laat goed doorkoken tot de rijst gaar is.

Voeg nu het kookvocht van de mosselen erbij en ten slotte de mosselen. Garneer met wat gehakte Italiaanse (platte) peterselie.

Buon appetito!

Bron: Dolcevia

Lees ook:Italiaanse kastanjesoep met paddenstoelen
Lees ook:Venetiaanse aardappels
Lees ook:Italiaanse soep in tijden van herfst
Lees ook:Snel Italiaans: tagliatelle met kaas en zwarte peper
Lees ook:Pastarecept voor de thuisblijvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.