Een koekje bij de wijn

Vin Santo e cantucci

In Toscane sluiten de Italianen hun maaltijd graag af met een glas Vin Santo waarin ze cantucci dopen, Italiaanse amandelkoekjes. Maar deze delicatesse kan ook gewoon als tussendoortje worden genuttigd op elk tijdstip van de dag.

Amandelkoekjes

Cantucci zijn typische koekjes afkomstig uit Prato, een stad in de buurt van Florence. Ze worden in diagonale reepjes gesneden uit een in de oven gebakken mengsel van meel, suiker, eieren en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met anijs.

Heilige wijn

Vin Santo of Vino Santo (heilige wijn omdat het vroeger werd gebruikt als miswijn) is een Toscaanse dessertwijn die wordt gemaakt van ingedroogde druiven.

Toscaanse top

De Toscaanse gewoonte waaide uit naar heel Italië, maar kenners beweren dat de beste koekjes nog altijd uit Toscane komen…

Bron: Examiner.com, Pastasite.nl, NL.Wikipedia.org, Encyclo.nl

Lees ook:Sluit de Italiaanse maaltijd af met wijn en koek
Lees ook:Wijnschandaal met topwijn
Lees ook:Leer Toscane kennen via een spel
Lees ook:Een Toscaanse familie
Lees ook:Podere Borgaruccio, Pisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.