Wijnschandaal met topwijn

http://www.lamiacantina.com/)Oeps. Nog meer wijnfraude in Italië. En nu gaat het om een wijn die bekend staat als een van de beste van Italië. Het gaat om de Vino Nobile di Montepulciano. De druiven van de streek zouden gemengd worden met druivenrassen van andere regio’s. En dat mag niet. Per decreet is immers vastgesteld dat de Vino Nobile wordt gemaakt van minstens 70 procent sangioveset-druiven, maximum 10 procent canaiolo-druiven en 20 procent andere rassen. Maar van die verhouding blijkt niets meer te kloppen.

Lees ook:Wat is balsamico eigenlijk?
Lees ook:Laagpathogene vogelpest in Perugia
Lees ook:Een koekje bij de wijn
Lees ook:Drie Italiaanse clubs azen op Immers
Lees ook:Vakantiegangsters vinden Italianen het mooist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.