Podere Borgaruccio, Pisa

letto_Suite_La_TorrettaClaudia en Stefano zegden het koude Leiden na hun studie vaarwel en keerden terug naar hun geboortestreek.

Ze vonden een plekje in een lieflijke vallei bij het kleine dorpje Peccioli, een typisch Toscaanse boerderij in een typisch Toscaans landschap, waarin zij een aantal jaren geleden een kindvriendelijke agriturismo zijn begonnen.

Burgaruccio, wat eigenlijk ‘kleine burcht’ betekent was van oorsprong een klein dorpje wat door de monniken van San Colombano werd gebouwd en bewoond. Het waren ook deze monniken die de wijngaarden aanlegden, de druivensoort die zij plantten is nog steeds dezelfde en werd naar de orde van de Colombanen genoemd.

Gelegen op een heuveltop, zoals gebruikelijk in Toscane biedt de tegenwoordige boerderij een prachtig uitzicht over de vallei van de Era in het centrum van het Park van Valdera dat een schat aan kleurrijke flora en fauna herbergt.

De tegenwoordige eigenaars Stefano en Claudia hebben de oude boerengebouwen gerenoveerd en in de oorspronkelijke staat hersteld daarbij de structuur van balken en terracotta tegelvloeren en stenen muren respecterend.

Podere Burgaruccio heeft 4 kamers en een suite die op basis van logies en ontbijt kunnen worden gereserveerd. Daarnaast is er nog een appartement met twee kamers en een keukenhoek.

Voor de gasten staat er een mooi zwembad ter beschikking compleet met sauna en ontspanningsruimte waar op afspraak aroma- of kleurentherapie kan worden gegeven.

Het restaurant (alleen voor de gasten) biedt authentieke lokale gerechten die gemaakt worden van streekproducten, zoals de zelfgemaakte kaas die uit een nabijgelegen zuivelfabriekje komt. Wilt u van de maaltijden gebruik maken dan dient u dit wel even van te voren af te spreken.

Het ontbijt bestaat eveneens uit versgemaakte producten als zelfgemaakte jams, marmelades en broodjes, fruitsappen en verse eieren.

De biologische boerderij produceert naast wijn, die in een zeer moderne cantina wordt gemaakt volgens oude Toscaanse tradities, ook olijfolie en diverse groenten en fruit. Natuurlijk is het mogelijk deze biologische boerderijproducten te kopen en te proeven.
Burgaruccio is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. U kunt met Engels, Frans en zelfs Nederlands terecht.

Hoewel de omgeving vooral bekend staat om haar prachtige natuur, zijn er genoeg mogelijkheden voor excursies. Pisa en de stranden liggen op 25 km afstand en steden als Volterra, San Gimignano, Lucca en Florence zijn gemakkelijk te bereiken. De autoweg ligt op 12 km afstand. U kunt op Burgaruccio ook kiezen voor kooklessen of meer leren over de productie van wijn en olie. Ook fotocursussen en wijn- of olieproeverijen kunnen worden georganiseerd.

Geniet van de prachtige natuur rondom de boerderij, de heerlijke wijnen en de lokale keuken, u zult een heerlijk rustige vakantie en het goede leven van Toscane kunnen ervaren.

Podere Borgaruccio, Pisa
Via del Molino 122, Peccioli, 56037 Pisa
Toscane
Tel: +39 0587 636037
GSM nummer: +39 334 5272724
Fax: +39 0587 636037
Email: [email protected]
Website: http://www.podereborgaruccio.it

Bron: Dolcevia.com

Lees ook:Dromen in Florence
Lees ook:Bed & Breakfast uit het Italiaanse film tijdperk
Lees ook:Een koekje bij de wijn
Lees ook:Hotel Galles in Milaan
Lees ook:Italië in veertien dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.