Noord-Italië ‘unplugged’

Villa I Due Padroni in de wijngaarden

Een nog vrijwel onbekend gebied in Noord-Italië: de Oltrepò Pavese. Hier kun je onder meer verblijven in de schitterend gelegen Villa I Due Padroni.

Vanwege haar glooiende heuvels en historische stadjes en kastelen, wordt de Oltrepò soms wel “het Toscane van Noord-Italië” genoemd. De streek is de grootste wijnproducent van Lombardije, en zelfs een van de grootste van heel Italië, en de heuvels liggen dan ook bezaaid met wijngaarden. Dankzij haar relatieve onbekendheid is de streek totaal niet toeristisch en zijn de mensen hier niet op buitenlandse bezoekers ingesteld. Men is verrast en nieuwsgierig en staat versteld als je een paar woordjes Italiaans weet te brabbelen.

Vakantiehuis Villa I Due Padroni biedt onder meer: een groot privé-terras met panoramisch uitzicht over de vallei, een ruime tuin met zwembad en rust en ruimte om je als gast heerlijk te kunnen ontspannen. Verschillende families met (kleine) kinderen hebben hier al van hun vakantie in Italië genoten. Het is een kindvriendelijk vakantiehuis. Ook trouwe viervoeters zijn van harte welkom.

I Due PadroniDe twee ‘bazen’

Nico en Stef zijn il due padroni, de twee bazen, van de villa. Zij hebben de Oltrepò Pavese tijdens een verblijf in Pavia leren kennen als betoverend mooi en zeer de moeite van het ontdekken waard. In 2008 zijn de twee heren definitief naar de Oltrepò geëmigreerd, nadat ze hier hun droomvilla hadden gevonden.

Nu proberen Nico en Stef Italië-gangers uit Nederland en daarbuiten ook enthousiast te maken voor dit gebied, dat nog het echte traditionele Noord-Italiaanse leven kent. Daarom hebben ze een hele verdieping van hun prachtige vakantiehuis als appartement/bed and breakfast ingericht. Het is Italië zoals de Italianen het bedoeld hebben, oftewel ‘Italië unplugged’.

Zwembad en panoramauitzicht

Wandelen door de wijngaard

De wijnen van de Oltrepò zijn in het buitenland ook al niet erg bekend. Men produceert hier vooral voor de grote wijnhuizen van andere regio’s én op kleine schaal voor eigen gebruik en genot. Je kunt vrijuit overal rustig wandelen en rondkijken, want de massaliteit van het moderne toerisme is hier afwezig. Geen hekken om de wijngaarden, geen boze blikken als je de wijnboer in zijn eigen wijngaard tegenkomt.

Kijk voor meer informatie op Villa I Due Padroni.

Buon viaggio!

Lees ook:Italianen vinden Vespasianus’ luxe villa
Lees ook:Italië hoopt op gletsjers
Lees ook:Overnachten bij een Friulaanse familie
Lees ook:Apulië, het schitterende buitenbeentje van Italië
Lees ook:George Clooney klaagt Italiaanse fotograaf aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.