Modeontwerper met Italiaanse roots naar de top

de designers

Deze jonge en nu al succesvolle modeontwerper haalde de inspiratie voor zijn collectie uit een oude Italiaanse legende. Niet geheel zonder toeval, zijn roots liggen namelijk deels in Italië. Vandaar ook zijn prachtige naam: Marco-Stefano Pintus.

Voordat hij als modeontwerper begon volgde Marco (25) eerst de modevakschool. Daarna studeerde hij drie jaar aan de kunstacademie in Utrecht. Tot voor kort werkte Marco als visual merchandiser voor Benetton. Helaas bleef ook hem de crisis niet bespaard. Na zijn studie aan de kunstacademie nam Marco deel aan Project Catwalk in Nederland. Hij viel als vierde af, na een betwiste beslissing van de jury. Hij moest zich verdedigen tegenover een Engelstalig gastjurylid en had op dat belangrijke moment last van een black-out. Wellicht had dit ook iets te maken met zijn streng gelovige vader, die Marco als kind dwong zijn passie voor mode te verbergen.

Marco-Stephano

Marco werd geboren in Nederland uit een Portugese moeder en een Italiaanse vader. Ook heeft hij twee broers. Voor zijn vader, die een loopbaan als priester voor hem had uitgestippeld, stond tekenen synoniem voor de duivel. Daarom schetste Marco vroeger stiekem in een boekje. Pas toen zijn ouders scheidden kwam hij los van zijn vader. Hij was toen dertien jaar. Momenteel woont hij samen met zijn vriend in Den Haag. Zelf voelt Marco zich vooral Europeaan. Zijn favoriete ontwerper is een Brit: John Galliano.

OntwerpDeelname De Designers

Marco wil dolgraag verder als ontwerper en hoopte dankzij De Designers eindelijk erkenning te krijgen voor zijn werk.
Marco: “We waren begonnen met twaalf mensen en het was mij na negen opdrachten gelukt om bij de laatste drie te zitten. We moesten een collectie ontwerpen, bestaande uit vijf volledige silhouetten. Verder waren we helemaal vrij om onze eigen invulling te geven aan de muziek en make-up” .
Hier maakte Marco gretig gebruik van.
“Voor het haar heb ik een goeie vriend gevraagd om er de juwelen voor te maken, geïnspireerd door een waterlelie”, vertelt Marco. “Een andere goeie vriend en zanger van mij, Dave ten Kate, had ik gevraagd om live te zingen tijdens de show, met een mooie Italiaanse aria: Amarilli”.

BoekMarco haalde voor zijn collectie inspiratie uit een oude Italiaanse legende die hij al kende vanuit zijn kindertijd. De oude legende gaat over Emperra, de verbannen godin van ambacht en schone kunsten.
Marco: “Als je inspiratie nodig hebt, zo gaat het verhaal, kun je haar oproepen en dat heb ik gedaan. Ze is eerst tot mij gekomen in de vorm van een schilderij. De kleuren en lijnen die ik daarvoor heb gebruikt, komen in mijn collectie terug. De kleur paars staat voor mij centraal in de collectie. Voor mij staat die kleur voor het spirituele en goddelijke, wat voor mij ook heel belangrijk is. Verder is er ook veel handwerk in verwerkt, zoals de bloemensieraden”.

Al heeft Marco De Designers dan niet gewonnen, de jury prees hem om zijn show, die tot in de puntjes verzorgd was en vond hem “zeker de moeite waard als ontwerper”. Kortom, we zullen ongetwijfeld nog veel horen van deze bijzondere ontwerper!

Lees ook:Marco Borsato verdrietig
Lees ook:Het ‘Gevecht van de Sinaasappelen’
Lees ook:Italiaanse politie vindt Duitse ouders
Lees ook:Jonge ontwerpers naar Milanese ‘Salone del Mobile’
Lees ook:Tros TV show bezoekt Wesley en Yolanthe in Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.