Jonge ontwerpers naar Milanese ‘Salone del Mobile’

Milaan is de place to be voor het leggen van contacten met het bedrijfsleven. Ook Nederlandse ontwerpers proberen hun product te slijten op de Italiaanse meubelbeurs ‘Salone del Mobile’.

De Salone del Mobile is de grootste designbeurs ter wereld en belangrijk voor jonge ontwerpers om ‘in the picture’ te komen. Zij zoeken er een producent die hun ontwerp tot een commercieel succes maakt. Veel bezoek is gegarandeerd als je een plekje op het beurscomplex of in de modieuze wijk rondom Via Tortona aan de zuidkant van de stad kunt veroveren.

Het beurscomplex is echter meestal uitverkocht. Dit jaar was er voor vijfhonderd bedrijven geen plek meer op de ruim 200.000 m2 beursvloer. Het alternatief, de Via Tortona, is voor veel designers simpelweg te duur. Voor een hokje van drie bij drie meter moet er euro 7000 worden neergeteld. Daarmee is Milaan voor de meeste ontwerpers te hoog gegrepen.

Het platform van Tuttobene, de door het Nederlandse ministerie van Economische Zaken gesteunde organisatie die getalenteerde designers helpt, hielp achttien ontwerpers. Samen presenteren deze nu hun meesterwerken: een dominokast, een designcomputer van keramiek, een leunstoel van tuinslangen, en meer. Tuttobene organiseert ook een gezamenlijke expositieruimte en maakt afspraken met Italiaanse producenten.

Bron: Het Financieele Dagblad, 28 april 2009

Lees ook:Dutch Design duurzaam in Italië
Lees ook:Air France-KLM mag Alitalia overnemen (als …)
Lees ook:Nederlanders massaal bekeurd in Italië
Lees ook:Italiaanse marine onderschept 650 immigranten
Lees ook:2 miljoen niet-bestaande huizen ontdekt in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.