Nederlanders massaal bekeurd in Italië

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Italiaanse autoriteiten om uitleg gevraagd na een stroom van bekeuringen aan Nederlandse vakantiegangers.

Vooral bij de Nederlandse ambassade in Rome, de ANWB en rechtsbijstandverzekeraar DAS klagen de laatste tijd veel Nederlanders. De boetes worden uitgedeeld omdat de vakantiegangers de zogenaamde ‘Zona Traffica Limitato’ binnenrijden. Dit zijn verkeersluwe zones waar alleen auto’s met een ontheffing mogen rijden. In steden als Rome, Florence en Verona zijn veel van deze zones te vinden.

De zones bestaan al jaren, maar de Italiaanse politie heeft de controles nu flink aangescherpt. Onwetende reizigers rijden vaak zo de zones binnen. ”Om hier wat aan te doen, gaat onze ambassade in Rome de autoriteiten komende week om opheldering vragen”, zegt Cristoph Prommensberger van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nederlanders blijken overigens meer te moeten betalen dan Italianen. Vakantiegangers krijgen een boete van 101 euro boete, Italianen betalen slechts 80 euro.

Lees ook:Vakantiegangers moeten oppassen voor boetes in Italië
Lees ook:Naar Italië? Pas op voor milieuzones
Lees ook:Italiaanse vrachtwagenchauffeur negeert twee keer rijverbod
Lees ook:Italië zegt vaarwel tegen VN-conferentie
Lees ook:Stepney veroordeeld tot gevangenisstraf in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.