Valkenburg verwelkomt straattekenfestival

Francesco ValloneZo’n vijftig kunstenaars uit Amerika en Europa werpen zich zaterdag en zondag op de Valkenburgse grond voor het derde internationale straattekenfestival Colours of Valkenburg.

Colours of Valkenburg is het enige straattekenfestival in Nederland. Streetpainting, krijtkunst of straattekenen is een uit Italië overgewaaide kunstvorm waarbij de bestrating dienst doet als schildersdoek. De met pastelkrijt gecreëerde kunstwerken worden na afloop blootgesteld aan de elementen en verdwijnen binnen enkele weken uit het straatbeeld.

De kunstenaars gaan vanaf zaterdagochtend 10.00 uur het plaveisel van straten en stoepen in het centrum van het stadje met krijtjes te lijf. Zondagmiddag om 17.00 uur worden de tekenspullen weer opgeborgen.

De tekenaars komen uit de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, Italië, België, Engeland en Nederland. ”Dat vier Mexicanen op het vliegtuig stappen om naar Valkenburg te komen, is wel heel bijzonder”, stelt organisator John Reinhard.

Het publiek kiest zondag de winnaar uit twee categorieën: Free Art en Copy Art. Daarnaast kiest een vakjury een festivalwinnaar.

Bron: Het Parool

Lees ook:Italië oefent tegen Mexico
Lees ook:Italië wint Fed Cup opnieuw
Lees ook:Italië: eerste geval Mexicaanse griep niet-reiziger
Lees ook:Italië vierde plaats flirterigste vrouwen
Lees ook:Italië zoekt naar eerherstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.