Italië zoekt naar eerherstel

Na de verrassende 1-0 nederlaag tegen Egypte moet Italië vol aan de bak in zijn laatste groepsduel van de Confederations Cup.

De regerend wereldkampioen treft zondag vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Italië moet punten pakken om de halve finales te bereiken. De Brazilianen hebben daarentegen voldoende aan een gelijkspel om zich te plaatsen.

In de historie van de Confederations Cup is het de vijfde keer dat de oud-WK-finalisten elkaar ontmoeten. Italië en Brazilië speelden in het verleden twee keer een eindstrijd om de belangrijkste voetbalbeker.

Op het WK van 1970 in Mexico waren de Brazilianen mede dankzij een doelpunt van Pelé oppermachtig: 4-1. In de Verenigde Staten, 24 jaar later, waren de Goddelijke Kanaries opnieuw te sterk. Onder aanvoering van oud-PSV’er Romário won Brazilië pas na strafschoppen (0-0, 3-2 wns).

Egypte maakt totnogtoe een uitstekende indruk op de Confederations Cup. De Noord-Afrikanen verloren na goed spel ternauwernood van Brazilië (4-3) en in het tweede groepsduel won de ploeg van Italië.

Het elftal van bondscoach Hassan Shehata speelt de laatste groepswedstrijd tegen het al uitgeschakelde Verenigde Staten. In Groep B hebben zowel Italië als Egypte drie punten na twee duels.

Bron: Nusport.nl, 21 juni 2009

Lees ook:Campione del mondo verliest van Egypte
Lees ook:Wereldkampioen Italië naar huis
Lees ook:Italië wint Fed Cup opnieuw
Lees ook:Italië oefent tegen België
Lees ook:Vandaag beslissende duels in Italië en Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.