Vijf eeuwen kunst in nieuw museum

Museum of Art in Chianciano

Een geweldige collectie van kunstwerken door topkunstenaars zal permanent tentoongesteld worden in een nieuw museum in de Toscaanse stad Chianciano. Het ‘Museum of Art’ toont meer dan vijf eeuwen aan schilderijen, tekeningen, etsen en beeldhouwen in een omgebouwd hotel, dat ooit deel uitmaakte van het ‘thermal spa complex’ van de stad. Verspreid over vier verdiepingen en 3.000 vierkante meter, stelt het museum vijf verschillende collecties ten toon, opgebouwd door Roberto, die zijn eerste Gagliardi Gallery inwijdde in Gagliardi, in de Londense Chelsea wijk, 30 jaar geleden.

De collecties

Het museum opent met een collectie gewijd aan hedendaagse kunst, welke werken bevat van kunstenaars als Tom Nash en Frances Turner, wier werk is tentoongesteld in internationale topmusea als het Modern Albert in Londen en New York’s Metropolitan Museum of Modern Art.

De tweede collectie zet tekeningen tot van 500 jaar terug in de schijnwerpers met werken van kunstenaars als Gianbattista Tiepolo, Rene Magritte, Edvard Munch en Renato Guttuso.

De derde collectie van het museum lijkt op Aziatische kunst, met oude gravures uit vroegere dynastieën, alsmede een collectie van kunst opgebouwd door een Nederlandse familie tussen 1950 en 1970 met de hulp van de directeur van het Jakarta Museum.

De vierde collectie is geheel gewijd aan etsen en gravures, met een prachtige collectie van originele werken van gravures daterend tot 1500 jaar terug. Werken van kunstenaars als Albrecht Durer, Rembrandt Francisco Goya zijn hier terug te vinden.

De laatste collectie, geclassificeerd als de ‘historische werken’, bevat een selectie portretten en schilderijen rechtstreeks verworven uit Europese koninklijke collecties, waaronder die van Italië, Frankrijk en Griekenland.

Naast de permanente collectie kunst, zal het museum ook een ‘Biënnale’ organiseren waarbij 160 gevestigde kunstenaars samen met nieuw talent vanuit de hele wereld hun werk zullen exposeren. Hieruit zullen 30 deelnemers worden geselecteerd voor twee shows gepland in Londen later dit jaar.

Kijk voor meer informatie op de website.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Invloedrijkste kunstenaar van de 18e eeuw
Lees ook:Grote expositie Caravaggio in Rome
Lees ook:Eerste Van Gogh-tentoonstelling in Italië
Lees ook:Sacrale kunst in de marge van Biënnale Venetië
Lees ook:Santoni brengt kinderschoenen uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.