Grote expositie Caravaggio in Rome

De FruitmandBijna het volledige werk van de Italiaanse schilder Caravaggio is dit jaar te zien tijdens een tentoonstelling in de Scuderie del Quirinale, de oude paardenstallen van het presidentieel paleis, in Rome.

Voor het eerst zal een dertigtal werken, alleen doeken die zeker aan de meester worden toegeschreven, samen te zien zijn. Op deze manier herdenkt Italië dat Michelangelo Merisi da Caravaggio vierhonderd jaar geleden op het strand van Porto Ercole aan malaria of een griepvirus bezweek.

Onder de schilderijen zijn er die nooit of bijna nooit worden uitgeleend. De Fruitmand uit de Pinacoteca Ambrosiana in Milaan, dat in de kunstgeschiedenis geldt als het eerste belangrijke stilleven, verliet zelfs nooit eerder het museum. Caravaggio schilderde het eind zestiende eeuw en sinds 1607 hangt het in de Ambrosiana.

De Graflegging uit de Vaticaanse Musea en De Madonna met de Rozenkrans uit het Kunsthistorisch Museum in Wenen worden zelden uitgeleend. Van de Emmaüsgangers zijn twee versies te vergelijken: die in de National Gallery in Londen en die in de Pinacoteca in Brera.

Bron: AD

Lees ook:Italië krijgt Romeinse muurschildering terug
Lees ook:Ex-Benetton-fotograaf toont Italianen
Lees ook:Beckham keert terug naar modestad
Lees ook:Kosten tv-show Italië voortaan in aftiteling
Lees ook:Invloedrijkste kunstenaar van de 18e eeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.